طاجن التورلى باللحم
الفاصوليا والبسله
الطريقه
بدايه بالنسبه للحم
قطعتها قطع متوسطه ولم اسلقها بل نقعتها فى ماء وخل لتطريتها وبعدها وضعتها هكذا فى طنجره
بدون ماء او اى شئ
وتركتها ربع ساعه تنزل
ماؤها وبعدها شطفتها بماء نظيف ووضعتها مره اخرى فى الطاسه او الطنجره
وقطعت علبها بصله كبيره وحبه طماطم وحبه فلفل قسمتها نصفان وورق لورا
وحبهان
وبدأت اقلبها
وبعدها غطتها وتركتها حوالى ربع ساعه فقط
اثناء ذلك قمت بتقطيع الخضار
ودى شكل سكينه التقطيع لمن سألونى عنها
انتهيت من تقطيع الخضراوات وغسلها
وفى حله وضعت قطعه زبده وبصله وتوم وزنجبيل
فقط حوالى دقيقتان
وبدأت فى تشويح الخضار
ملحوظه
فى ناس بتحب تشو ح الخضار كله
وتقلبه مع بعضه وفى ناس بتحب كل نوع على حدى (بدون بصل) حتى تضع الخضار فى
الطاجن على هيئه طبقات كل طبقه نوع ولكن انا افضل وضعه كله مع بعضه
اضفت الجزر والبسله والفاصوليا اولا وشوحت حوالى خمس دقائق
وبعدها اضفت البطاطس وشوحت ثم الباذنجان والارضى شوكى
وبدأت اشوح واثناء ذلك تكون اللحمه نضجت ولكن بشكل غير كامل لاننا حنضع الطاجن فى الفرن
نضع اللحم فقط عالخضار
ونقلب ونحتفظ بالصوص اللى نزل منه ونضف عليه ملعقتان معجون طماطم ونضع
الملح والفلفل وكل التوابل اللى تفضليها
وبعدها نضع الخضار مع اللحم فى طاجن
ونضيف الصوص المبهر
ونغطى بورق قصدير وندخل الطاجن الفرن حوالى ساعه الا ربع
وبعدها ننزع الورق ونحمر الوجه
ماشاء الله
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:25 am من طرف bf321
» جامعة المدينة العالمية ورسالنها السامية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:23 am من طرف bf321
» جامعة المدينة العالمية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:22 am من طرف bf321
» كلية العلوم الإسلامية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:19 am من طرف bf321
» كلية العلوم المالية والإدارية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:17 am من طرف bf321
» مجمع مجلةجامعةالمدينةالعالميةالمحكمة
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:14 am من طرف bf321
» مركز اللغات
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:10 am من طرف bf321
» معهد تعليم اللغة العربية لغير الناطقين بها
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:09 am من طرف bf321
» موسوعة البهارات والتوابل للمطبخ واستعمالاتها بالصور
الأحد فبراير 01, 2015 3:30 pm من طرف zoubir1
» تزيين الكيك موضع شامل بالصور
الأحد فبراير 01, 2015 2:32 pm من طرف zoubir1
» عجينة اللوز وطرق استخدمها
الأحد فبراير 01, 2015 2:16 pm من طرف zoubir1
» طريقة عمل آيس كريم المانجو
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:28 am من طرف zoubir1
» طريقة عمل آيس كريم الشيكولاته
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:26 am من طرف zoubir1
» كتاب حلويات تقليدية من بنينة
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:18 am من طرف zoubir1
» سلسلة الوصفات المصورة 9 (الكيك والطارطات)
الأربعاء نوفمبر 26, 2014 3:06 pm من طرف ash123
» كتاب تعليم الطبخ مع شيف رمزى دجاج
الثلاثاء نوفمبر 25, 2014 2:19 am من طرف ahm819
» الجكوت...اكلة نوبية أصيلة
الأحد نوفمبر 09, 2014 8:23 am من طرف misssh
» كتاب الشيف حسن
الخميس أكتوبر 30, 2014 7:02 am من طرف doly83
» كتاب اطباق النخبة اكثر من رائع
الإثنين أكتوبر 27, 2014 12:45 pm من طرف SCHOOL1419
» مجلة فتافيت عدد رمضان2011
السبت أكتوبر 11, 2014 11:56 pm من طرف asmaa.hassan1
» كتاب مطبخ رمضان، الأعياد والمناسبات - رشيدة امهاوش كامل
الثلاثاء يوليو 15, 2014 3:10 pm من طرف jiji1234
» مجلة المطبخ لمنال العالم العدد الأول
السبت يونيو 07, 2014 6:07 am من طرف جيهانى سعد
» حصريا كتاب أطباق شهية لك ولأسرتك ماجدة رشيد
السبت مايو 10, 2014 6:08 am من طرف ABDOAIR
» صينية المسقعة الذيييييذة
الأربعاء مايو 07, 2014 6:42 am من طرف werasd
» أجنحة الدجاج المقرمشة
الجمعة مايو 02, 2014 8:03 am من طرف werasd
» انا اخترت سلطة السيزر
الجمعة مايو 02, 2014 8:00 am من طرف werasd
» طريقة التشيلي تشيز صوص
الجمعة مايو 02, 2014 7:29 am من طرف werasd
» الذ فطير مشلتت بالتفصيل ومعاه سر خطيييييييير وبالصور الكتيييييييير
الإثنين مارس 31, 2014 10:47 am من طرف وردة سبتمبر
» موسوعة شاملة لصنع البسبوسه
الإثنين مارس 31, 2014 2:59 am من طرف وردة سبتمبر
» كتاب وصفات جدتي (المطبخ الكندي التقليدي )
الأحد فبراير 16, 2014 3:26 pm من طرف waled kamal ali