بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اللهم صل على محمد وعلى آله وصحبه أجمعين
قدمت لكم قبل كده الخبز الدوكة والنهاردة هنعمل اكلة تانية من الاكلات التراثية النوبية اللذيييييييييييييييييييييييذة الا وهى الجكووووووووووووت
المقادير:
0.5 كيلو ورق سبانخ فريش طازج (بدون العروق او العيدان ورق فقط)
2 ربطة كزبرة خضراء ورق بس بدون العيدان او العروق وطبعا كله مغسول كويس ومتصفى
بامية جافة مطحونة حبة زى اللى فى الطبق دول
شوربة دجاج او لحم او اى شوربة
ملح-فلفل اسود-قليل من الكربوناتو
تقلية (ثوم مفروم -كزبرة جافة مطحونة -زبدة او سمنة او زيت)
الطريقة:
* نغلى الشوربة ومعاها حبة طماطم
* نضيف الكزبرة والسبانخ ونتركها تغلى شوية
* نفركها بالمفراك وهو واضح فى الصورة حتى تنعم تماما والكربوناتو بتساعد انها تنعم
*نضيف البامية الناشفة وهى بتساعد على تماسك الجكوت (مايبقاش صايص)
* نعمل التقلية (نسخن الزبدة او السمن او الزيت ونضيف الثوم المفروم والكزبرة الجافة المطحونة ونشوحها ) ثم نضيفها على الجكوت ونقلب
* نظبط الملح والفلفل الاسود
وده الشكل النهائى
واحنا بناكل الجكوت مع الفتة وهنا عاملة فتة بصلصة الثوم الحمراء
وساعات بنعمله مع بيض او بنعمله فتة مع الخبز
وبالهنا والشفاااااااااااااااااااااا
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اللهم صل على محمد وعلى آله وصحبه أجمعين
قدمت لكم قبل كده الخبز الدوكة والنهاردة هنعمل اكلة تانية من الاكلات التراثية النوبية اللذيييييييييييييييييييييييذة الا وهى الجكووووووووووووت
المقادير:
0.5 كيلو ورق سبانخ فريش طازج (بدون العروق او العيدان ورق فقط)
2 ربطة كزبرة خضراء ورق بس بدون العيدان او العروق وطبعا كله مغسول كويس ومتصفى
بامية جافة مطحونة حبة زى اللى فى الطبق دول
شوربة دجاج او لحم او اى شوربة
ملح-فلفل اسود-قليل من الكربوناتو
تقلية (ثوم مفروم -كزبرة جافة مطحونة -زبدة او سمنة او زيت)
الطريقة:
* نغلى الشوربة ومعاها حبة طماطم
* نضيف الكزبرة والسبانخ ونتركها تغلى شوية
* نفركها بالمفراك وهو واضح فى الصورة حتى تنعم تماما والكربوناتو بتساعد انها تنعم
*نضيف البامية الناشفة وهى بتساعد على تماسك الجكوت (مايبقاش صايص)
* نعمل التقلية (نسخن الزبدة او السمن او الزيت ونضيف الثوم المفروم والكزبرة الجافة المطحونة ونشوحها ) ثم نضيفها على الجكوت ونقلب
* نظبط الملح والفلفل الاسود
وده الشكل النهائى
واحنا بناكل الجكوت مع الفتة وهنا عاملة فتة بصلصة الثوم الحمراء
وساعات بنعمله مع بيض او بنعمله فتة مع الخبز
وبالهنا والشفاااااااااااااااااااااا
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:25 am من طرف bf321
» جامعة المدينة العالمية ورسالنها السامية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:23 am من طرف bf321
» جامعة المدينة العالمية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:22 am من طرف bf321
» كلية العلوم الإسلامية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:19 am من طرف bf321
» كلية العلوم المالية والإدارية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:17 am من طرف bf321
» مجمع مجلةجامعةالمدينةالعالميةالمحكمة
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:14 am من طرف bf321
» مركز اللغات
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:10 am من طرف bf321
» معهد تعليم اللغة العربية لغير الناطقين بها
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:09 am من طرف bf321
» موسوعة البهارات والتوابل للمطبخ واستعمالاتها بالصور
الأحد فبراير 01, 2015 3:30 pm من طرف zoubir1
» تزيين الكيك موضع شامل بالصور
الأحد فبراير 01, 2015 2:32 pm من طرف zoubir1
» عجينة اللوز وطرق استخدمها
الأحد فبراير 01, 2015 2:16 pm من طرف zoubir1
» طريقة عمل آيس كريم المانجو
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:28 am من طرف zoubir1
» طريقة عمل آيس كريم الشيكولاته
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:26 am من طرف zoubir1
» كتاب حلويات تقليدية من بنينة
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:18 am من طرف zoubir1
» سلسلة الوصفات المصورة 9 (الكيك والطارطات)
الأربعاء نوفمبر 26, 2014 3:06 pm من طرف ash123
» كتاب تعليم الطبخ مع شيف رمزى دجاج
الثلاثاء نوفمبر 25, 2014 2:19 am من طرف ahm819
» الجكوت...اكلة نوبية أصيلة
الأحد نوفمبر 09, 2014 8:23 am من طرف misssh
» كتاب الشيف حسن
الخميس أكتوبر 30, 2014 7:02 am من طرف doly83
» كتاب اطباق النخبة اكثر من رائع
الإثنين أكتوبر 27, 2014 12:45 pm من طرف SCHOOL1419
» مجلة فتافيت عدد رمضان2011
السبت أكتوبر 11, 2014 11:56 pm من طرف asmaa.hassan1
» كتاب مطبخ رمضان، الأعياد والمناسبات - رشيدة امهاوش كامل
الثلاثاء يوليو 15, 2014 3:10 pm من طرف jiji1234
» مجلة المطبخ لمنال العالم العدد الأول
السبت يونيو 07, 2014 6:07 am من طرف جيهانى سعد
» حصريا كتاب أطباق شهية لك ولأسرتك ماجدة رشيد
السبت مايو 10, 2014 6:08 am من طرف ABDOAIR
» صينية المسقعة الذيييييذة
الأربعاء مايو 07, 2014 6:42 am من طرف werasd
» أجنحة الدجاج المقرمشة
الجمعة مايو 02, 2014 8:03 am من طرف werasd
» انا اخترت سلطة السيزر
الجمعة مايو 02, 2014 8:00 am من طرف werasd
» طريقة التشيلي تشيز صوص
الجمعة مايو 02, 2014 7:29 am من طرف werasd
» الذ فطير مشلتت بالتفصيل ومعاه سر خطيييييييير وبالصور الكتيييييييير
الإثنين مارس 31, 2014 10:47 am من طرف وردة سبتمبر
» موسوعة شاملة لصنع البسبوسه
الإثنين مارس 31, 2014 2:59 am من طرف وردة سبتمبر
» كتاب وصفات جدتي (المطبخ الكندي التقليدي )
الأحد فبراير 16, 2014 3:26 pm من طرف waled kamal ali