فن الطهى مع شيف عادل

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
فن الطهى مع شيف عادل

Share |

المواضيع الأخيرة

» المكتبة الرقمية
اكلات مصرية* 100%* Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:25 am من طرف bf321

» جامعة المدينة العالمية ورسالنها السامية
اكلات مصرية* 100%* Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:23 am من طرف bf321

» جامعة المدينة العالمية
اكلات مصرية* 100%* Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:22 am من طرف bf321

» كلية العلوم الإسلامية
اكلات مصرية* 100%* Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:19 am من طرف bf321

» كلية العلوم المالية والإدارية
اكلات مصرية* 100%* Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:17 am من طرف bf321

» مجمع مجلةجامعةالمدينةالعالميةالمحكمة
اكلات مصرية* 100%* Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:14 am من طرف bf321

» مركز اللغات
اكلات مصرية* 100%* Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:10 am من طرف bf321

» معهد تعليم اللغة العربية لغير الناطقين بها
اكلات مصرية* 100%* Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:09 am من طرف bf321

» موسوعة البهارات والتوابل للمطبخ واستعمالاتها بالصور
اكلات مصرية* 100%* Emptyالأحد فبراير 01, 2015 3:30 pm من طرف zoubir1

» تزيين الكيك موضع شامل بالصور
اكلات مصرية* 100%* Emptyالأحد فبراير 01, 2015 2:32 pm من طرف zoubir1

» عجينة اللوز وطرق استخدمها
اكلات مصرية* 100%* Emptyالأحد فبراير 01, 2015 2:16 pm من طرف zoubir1

» طريقة عمل آيس كريم المانجو
اكلات مصرية* 100%* Emptyالخميس ديسمبر 04, 2014 4:28 am من طرف zoubir1

» طريقة عمل آيس كريم الشيكولاته
اكلات مصرية* 100%* Emptyالخميس ديسمبر 04, 2014 4:26 am من طرف zoubir1

» كتاب حلويات تقليدية من بنينة
اكلات مصرية* 100%* Emptyالخميس ديسمبر 04, 2014 4:18 am من طرف zoubir1

» سلسلة الوصفات المصورة 9 (الكيك والطارطات)
اكلات مصرية* 100%* Emptyالأربعاء نوفمبر 26, 2014 3:06 pm من طرف ash123

» كتاب تعليم الطبخ مع شيف رمزى دجاج
اكلات مصرية* 100%* Emptyالثلاثاء نوفمبر 25, 2014 2:19 am من طرف ahm819

» الجكوت...اكلة نوبية أصيلة
اكلات مصرية* 100%* Emptyالأحد نوفمبر 09, 2014 8:23 am من طرف misssh

» كتاب الشيف حسن
اكلات مصرية* 100%* Emptyالخميس أكتوبر 30, 2014 7:02 am من طرف doly83

» كتاب اطباق النخبة اكثر من رائع
اكلات مصرية* 100%* Emptyالإثنين أكتوبر 27, 2014 12:45 pm من طرف SCHOOL1419

» مجلة فتافيت عدد رمضان2011
اكلات مصرية* 100%* Emptyالسبت أكتوبر 11, 2014 11:56 pm من طرف asmaa.hassan1

» كتاب مطبخ رمضان، الأعياد والمناسبات - رشيدة امهاوش كامل
اكلات مصرية* 100%* Emptyالثلاثاء يوليو 15, 2014 3:10 pm من طرف jiji1234

» مجلة المطبخ لمنال العالم العدد الأول
اكلات مصرية* 100%* Emptyالسبت يونيو 07, 2014 6:07 am من طرف جيهانى سعد

» حصريا كتاب أطباق شهية لك ولأسرتك ماجدة رشيد
اكلات مصرية* 100%* Emptyالسبت مايو 10, 2014 6:08 am من طرف ABDOAIR

» صينية المسقعة الذيييييذة
اكلات مصرية* 100%* Emptyالأربعاء مايو 07, 2014 6:42 am من طرف werasd

» أجنحة الدجاج المقرمشة
اكلات مصرية* 100%* Emptyالجمعة مايو 02, 2014 8:03 am من طرف werasd

» انا اخترت سلطة السيزر
اكلات مصرية* 100%* Emptyالجمعة مايو 02, 2014 8:00 am من طرف werasd

» طريقة التشيلي تشيز صوص
اكلات مصرية* 100%* Emptyالجمعة مايو 02, 2014 7:29 am من طرف werasd

» الذ فطير مشلتت بالتفصيل ومعاه سر خطيييييييير وبالصور الكتيييييييير
اكلات مصرية* 100%* Emptyالإثنين مارس 31, 2014 10:47 am من طرف وردة سبتمبر

» موسوعة شاملة لصنع البسبوسه
اكلات مصرية* 100%* Emptyالإثنين مارس 31, 2014 2:59 am من طرف وردة سبتمبر

» كتاب وصفات جدتي (المطبخ الكندي التقليدي )
اكلات مصرية* 100%* Emptyالأحد فبراير 16, 2014 3:26 pm من طرف waled kamal ali

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى

اشترك ليصلك كل جديد

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

تولبار المنتدى

اكلات مصرية* 100%* Labels=0

صحف

New Page 1

القدس

الأيام

الاقتصاديه

اليوم

 الشرق الاوسط

cnn

bbc

اخبار الخليج

العربيه

البيان

الجزيرة

المدينة

الرياض

الوطن

عكاظ

الوطن

الرايه

سيدتي

 

عداد الزوار


    اكلات مصرية* 100%*

    chefadel55
    chefadel55
    المدير العام

    المدير العام


    ذكر
    تاريخ التسجيل : 23/10/2009
    الموقع : فن الطهى
    المزاج المزاج : نحمد الله

    اكلات مصرية* 100%* Empty اكلات مصرية* 100%*

    مُساهمة من طرف chefadel55 الخميس فبراير 04, 2010 12:18 pm





    اكلات مصرية* 100%* 123g




    اكلات مصرية* 100%*



    فتة الكوارع




    اكلات مصرية* 100%* 0806102059482Pfy



    المقادير:
    كوارع بقر واحد او اثنين حسب عدد الاسرة
    ارز مصرى وكبشت شعرية بيدك انتى وتكسريةفى قدر
    ملعقتان سمن بلدى
    واحد كيلو طماطم
    ملعقتين حمص حب ناشف وينقع هذا الحمص فى ماء مدة ربع ساعة
    ملعقتان زيت
    اربع فصوص ثوم
    ملعقة كمون مطحون فقط
    خمسة مكعبات ماجى
    حبتان ليمون
    خبز ابيض حسب عدد الاسرة
    ملح
    بهارات
    فلفل اسود

    الطريقة:
    نغسل الكوارع جيد ونضعها فى قدر بة ماء كثير على النار لمدةاربع او خمس
    ساعات
    الى ان تنضج وكلما نقص الماء نازيدها
    بعد نضج الكوارع نضع اربع مكعبات ماجى وشويت فلفل اسود ونتركها على
    النار
    عشرة
    دقائق
    بعد ذلك نضع السمن ومعة الشعرية على النار الى ان تحمر ثم نضع الرز
    المصرى
    ويشوح مع الشعريةشوية ونضع الملح
    ونقلبة
    جيد ثم نضع الماءونتركة لينضج (واحب ان انبهة ان الرز حسب الكمية المطلوبة والحاجة )
    بعد ذلك نضع الثوم فى الهون(النجر) ومعة الكمون وشويت ملح وندقة جيد
    نضع الزيت فى قدرعلى النار ومعة خلطة الثوم والكمون الى ان يصفر ثم نضع
    الطماطم بعد طحنهاوشويت فلفل اسود وبهار والحمص ونزيدها كوب ماء لينضج
    الحمص
    ونضع مكعب الماجى ونترك الصلصة تتسبك شوية ونضع الكوارع فى
    الصلصة
    ونتركها خمس دقائق
    نقطع الخبز فى صحن كبير ونغمسة بمرق الكوارع الى ان يتشرب المرق ويطرا
    ونضع فوقة الرز ونغطىالخبز بالرز ثم الصلصة والكوارع بعدذلك ونعصر الليمون
    فوق الكوارع

    محشي الكرنب




    اكلات مصرية* 100%* Wol_errorهذه الصورة بحجم اخر انقر هنا لعرض الصورة بالشكل الصحيح ابعاد الصورة هي 676x507.
    اكلات مصرية* 100%* Wol_errorتم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لرؤية الصورة كاملة. الحجم الأصلي للصورة هو 676 * 507.
    اكلات مصرية* 100%* 080610205949DQsB



    المقادير:
    1- كرنبه متوسطه الحجم
    2- 1\2 كيلو طماطم
    3- واحد كيلو رز
    4- بقدونس وكسبره وشبت (زى ما تحبى)
    5-بهارات المحشى(بقدونس وشطه حمراء وبهارات تانيه للمحشى)
    مــــــــــــــــلاحظه ممكن تحطي نعناع ناشف ناعم علي الخلطه طعمه جميل جدا.
    6- زبده (ولو عندك قشطه كمان)
    7- شوربه(ويا سلام لو يكون بط او فراخ)
    الطريق:
    يسلق ورق الكرنب بعد فصله (بس متسلقهوش اوى)
    2-يقطع البصل ويحمر بالسمنه والزيت وبعدين تحطى عليه الطماطم بعد ما تعصر فى الخلاط وتيرك على النار حتى تسبك
    3-يوضع الرز على الخلطه السابقه ويقطع البقدونس والكسبره والشبت ويوضع وتوضع البهارات والملح والقشه (لو وجدت)
    4-يقطع ورق الكرنب مربعات - ويوضع فى بدايه كل مربع الخلطه السابقه ويلف باحكام
    ويرس فى الاناء
    وبعد ما تمليه ترشى عليه الشوربه بحيث تغطيه وفوقه سمن وتعلى عليه النار لحد ما يشرب الشوربه الى فوقه
    وبعدين توطى عليه النار - لحد ما يشرب الشوربه كلها

    الرقاق باللحمه المفرومه:
    (الاممة)




    اكلات مصرية* 100%* 2030891607527346891



    المقادير:-12 قطعه رقاق.
    -1كيلو لحمه مفروم احمر.
    -2بصله متوسطه مفرومه جيدا.
    -ملح وفلفل اسمر حسب المذاق (2ملعه ملح صغيره,1ملعقه فلفل اسمر صغنونه برده).
    -1ملعقه سمن بلدي او زبده صفراء كبيره +3ملعق زيت زره او عباد الشمس.
    -1 ليتر شوربه ساخنه اي نوع شوربه.
    >>>>صنيه مستديره لعمل الرقاق.

    الطريقه بئي ايييييييه:
    -الاول نعمل اللحمه المفرومه تتعصج وهقول ازاي نجيب البصله المفرومه
    تتزلها علي ملعقه سمن بلدي كبيره حتي تصبح لونها اصفر دهبي كده ماشي ونجيب
    كيلو اللحمه ونعد نقلب فيها ونحط الملح والفلفل معاها وبعدين ايه بئي يا
    حلوين نسيبها لحد متسوتي بتاع ربع ساعه بس .

    --نجيب الصينية اللي هانعمل فيها الرقاق وندهنها بالسمن
    -نسخن نوع الشوربه الموجود عندنا
    -نمسك الرقاق و نغطس أول واحد في الشوربه من غير ما تلين و نحطها في
    الصينية و ندهنها بالسمنة أو نقطع عليها قطع صغيرة من الزبدة و بعدين نعمل
    طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة حوالي 6طبقات و نفرد فوقه طبقة من
    اللحم المعصج و بعدين نحط فوقه طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة (
    نسقيه بالمرقة و نحطه و بعدين ندهنه بالسمنة) لحد ما نعمل برده 6 طبقات و
    ندهن الوش بالسمنة جيدا
    -ندخله فرن متوسط الحرارة لحد ما يبقى دهبي .

    الكرشة والممبار




    اكلات مصرية* 100%* Wol_errorتم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لرؤية الصورة كاملة. الحجم الأصلي للصورة هو 640 * 505.
    اكلات مصرية* 100%* 080610205951HVCb



    اهم شئ التنظيف ثم التظيف ثم التنظيف وقبل التنضيف تجيبيها من جزار تعرفيه كويس
    لازم اولا يتنظفو كويس انا شخصيا اى حاجة لونها مش ابيض بشيلها هههههه
    الكرشة:
    تتنظف ثم تتنضف وبعدين ندعكها بلمون وملح وخل ونشطفها كويس
    وبعدين نحطها فى حلة وحليها بصل وتوم وملح وتوابل وصلصة طماطم وعصير طماطم
    ونسيبها على النار لغاية ما هى تنزل الميه بتاعتها الافضل تقلبى البصل و
    بعدين التوم وبعدين الكرشة تقلبيها معاهم على النار شوية وبعدين زودى
    الطماطم وسيبيها شوية وبعدين زودى ميه حسب الحاجة

    الممبار بقى بموووووووت فيه
    بس برضه اشتريه من حد تعرفيه " بيتهيالى كل الناس فى مصر كل عيله ليها الجزار اللى بتثق فيه"
    وبعدين اغسليه بمية واقلبيه وشيلى بالسكين بس برفق عشان ميتقطعش اى شئ
    جواه "الجزء الاصفر" وادعكيه طبعا بلمون وملح وخليه فى اللمون شوية
    وبعدين قطعيه حسب ما تحبي انا بحب اعمله قطع صغيرة عشان تتاكل على طول او ممكن تعمليه قطع كبيرة وتقطعيه عند التقديم
    وتجيبى الخلطة فى ناس بتستعمل خلطة المحشى العادية "رز وصلصة و بقدونس "
    بس انا بحب اعمله برز وبعدين نص الطماطم عصير والنص التانى مقطع قطع صغيرة
    جدا جدا وطبعا بقدونس وتوابل " كدة اخف لانه هيتقلى كمان مش يبقى مقلى
    ومسبك مع بعض كتير ههههه"
    وبعدين تفتحتى الممبار وتحشيه ثبتى طرف من الممبار على الصينية اللى فيها
    الرز وامسكى الطرف التانى بايديكى الاتنين وافتحيه وبعدين دخللى الرز
    باطراف اصابعك
    لا تحشيه للاخر واتركى مسافة لنضج الارز
    وبعدين تحطى ميه على النار تغلى وتحطى فيها الممبار واحدة واحدة ووطى
    النار حتى لا ينفجر و هتلاقيه انكمش وبعدين لما اتحسى الرز نضج ممكن
    تختبريه بسكين بس كونى حريصة جدا
    وبعد النضج طلعيه فى مصفاه ثم حمريه فى الزيت وبالهنا و الشفا

    القرنبيط المقلى:




    اكلات مصرية* 100%* Wol_errorتم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لرؤية الصورة كاملة. الحجم الأصلي للصورة هو 600 * 450.
    اكلات مصرية* 100%* 08061020595728Iz



    نقطع زهور القرنبيط
    ونسلقه فى ماء ساخن نصف سلق
    وبعدين نحضر الخلطة اللى هى " لبن ، بيضه، ملعقتين دقيق، ملح ، توابل،
    بقدونس " ونضع القرنبيط فى الخلطة ثم نقليه فى زيت حاااااار وعميق
    وممكن عمل نفس الخلطة للبطاطس
    وممكن عمل القرنبيط فى الفرن نحط القرنبيط بعد سلقه فى صينية ثم نضع نفس الخلطة فوقه وندخله الفرن بس المقلى افضل طبعا فى الطعم


    (المسقعة)




    اكلات مصرية* 100%* 0806102059587HMw



    اكلة مصرية شهية جدا ممكن تقدم مع خبز بلدي او شامي او حتى فينو ( صامولي )

    وممكن ايضا مع أرز مصري أبيض ..
    مفيدة وقيمة غذائية عالية .. ولذيذة جدا ..


    المقادير :
    كيلو باذنجان رومى
    ربع كيلو فلفل أخضر
    نصف كيلو طماطم
    ملح، فلفل أسود , كمون , كزبرة جافة

    ثوم
    خل
    ( ربع كيلو لحم مفروم معصجة حسب الرغبة )


    الطريقة :
    نقشر الباذنجان ونقطعه حلقات ونحمره في الزيت حتى يصير لونها ذهبي داكن ,
    ونحمر أيضاً الفلفل الأخضر مع ترك فلفلتين مقعطين على جنب بدون تحمير ..
    نصفيهم من الزيت ونتركهم.
    تقطع الطماطم قطعا مثل قطع السلطة المكعبات الصغيرة ..
    نهرس الثوم ونحمره فى طاسة القلي مع قليل من زيت الذرة , ثم نضيف له قطع
    الفلفل المتبقية وتقلب معه نصف دقيقة , ثم يطش بالخل مع وضع الملح
    والتوابل عليه , ثم تضاف قطع الطماطم وتترك من ثلاث دقائق الى خمس دقائق
    حتى تدبل قليلا ..
    ثم نوزعها على الباذنجان والفلفل المقلي في سيرفيز التقديم
    ولا مانع من رشة بقدونش مفري للتزيين
    يمكن اضافة اللحمة المفرومة المعصجة وادخالها الفرن تحمر قليلا او حسب الرغبة
    الحمام بالفريك



    اكلات مصرية* 100%* 080610205958prfR



    المقادير:


    زوج حمام مغسول و مجهز
    بصلة مفرومة وبصلة سليمة
    ملعقة سمن
    ثلاثة أرباع فنجان فريك
    ملح وفلفل
    حبهان و قرفة
    كبدة – قوانص مقطع

    الطريقة

    -تحمر البصلة المفرومة في السمن حتى تصفر ثم تتبل و يضاف الفريك و الكبد و القوانص و تتبل ثم تقلب على النار ثم ترفع
    -يحشى الحمام من الحوصلة و الجوف ثم يخاط أو يغلق باستعمال أعواد الأسنان
    -يسلق في كمية مناسبة من الماء مع البصلة و حبتان من الحبهان و ملح و فلفل حتى النضج
    -ينشل من الماء و يحمر في القليل من السمن ثم يفك الخيط و يزال عود السنان و يقدم مجملا بالبقدونس

    ملحوظة: يمكن استبدال الفريك بالأرز

    طاجن البطاطس بلحم الضأن



    اكلات مصرية* 100%* DSC00441



    المقادير:

    - كيلو جرامان بطاطس مقطعة مكعبات

    - مكعبات من لحم الضأن بالعظام

    - 2 بصلة كبيرة مقطعة حلقات

    - ملح وفلفل اسود وجوزة الطيب

    - ملعقة متوسطة سمن

    - ثلاث ملاعق متوسطة صلصة طماطم

    الطريقة:

    -يغسل اللحم جيدا ويتبل بالملح والفلفل الأسود وجوزة الطيب وقطرات من الخل الاحمر لتفكيك أنسجته وسرعة نضجة لإحتوائه على العظام

    -يقلب البصل فى السمن ويضاف اليه لتر ماء ومعجون الطماطم و اللحم ويترك حتى ينضج ثلاثة أرباع نضج
    -تقطع البطاطس الى مكعبات وتغسل وتضاف للحم
    -تترك على نار متوسطة حتى يتم النضج



    طاجن الأرز المعمر




    اكلات مصرية* 100%* 0806102059593xFe



    المقادير :
    كوب من الأرز المنقى ومغسول / 2 كوب لبن / 2 ملعقة سمن / ملح / فلفل / ملعقة قشدة للوجه

    الطريقة :
    · يدهن طاجن فخار أو صينية دهنا جيدا بالسمن .
    · يوضع الأرز فى الطاجن و يصب فوقه اللبن المتبل بالملح و الفلفل و يزج فى فرن متوسط الحرارة حتى يقرب من النضج .
    · توزع ملعقة القشدة على السطح و يعاد الطاجن للفرن حتى يتم نضجه و يحمر وجهه و يقدم ..
    المكرونه بالبشاميل



    اكلات مصرية* 100%* 819292808388311498



    المقادير
    كيس مكرونه اقلام - نصف كيلو لحم معصج مع بصله صغيره وملعقة صلصه - كيلوونصف لبن 3ملاعق دقيق
    3ملاعق سمن 2بيضه ملح فلفل بهار
    الطريقه
    تسلق المكرونه فى ماء كثير مع وضع ملح وملعقه زيت مهما كانت المكرونه جيده لازم الزيت علشان متعجنش
    بعد ما تستوى تصفى فى المصفى وتغسل بالماء البارد
    نعمل البشاميل
    نسخن السمن ويوضع فيه الدقيق ويحمر على شرط الا يتغير لونه يوضع اللبن
    ويقلب وطبعا نضبط الملح ونقلب الى ان تصبح كريميه الملمس اول ما يبرد نضع
    البيض والفلفل ونقلب
    ندهن الصنيه بالسمن ونضع طبقه بشاميل ثم طبقه مكرونه ثم العصاج ثم باقى المكرونه ثم البشاميل
    نضعها فى فرن متوسط الحراره وتترك الى ان تحمر وتنضج

    طاجن البامية باالحم الضانى



    اكلات مصرية* 100%* 080610210016S749



    /2 ك بامية رومى اوى بلدى او كيس بامية مجمدة
    4 حبات طماطم فى الخلاط
    3 ملاعق صغيرة ملح
    فلفل اسود
    ثوم
    بصلة مفرومة
    زبدة 3ملعقة كبيرة
    لحم ضانى او كندوز
    الطريقة
    يحمر البصلة فى الزبدة الى ان تصبح بيضاء ثم يضاف اليها اللحم الى ان يتغير لونه ىدون ان يحمر
    ثم تضاف الطماطم المصفاة وكل شوية تضعى ماء ساخن الى ان يتم نضج اللحم
    بعد ذلك نضع البامية والملح الى ان تنضج ثم نهرس 3 فصوص ثوم ونضع عليهم الفلفل الاسود

    ونضعها على البامية وبعد 3 دقائق نغلق النار

    على فكرة اللى حاتعمل الطريقة دى حاتدعيلى لانها بتخلى البامية تجنن
    وانا كمان مع الطماطم بحط قرن فلفل اخضر حار عشان تكون حامية
    الأرز بالكـــــــــارى




    اكلات مصرية* 100%* 080610214915YCBD



    الطريقة :

    ·تضاف ملقة كبيرة كارى إلى السمن و تقلب معها حتى يقدح السمن
    ·يضاف الأرز و يستكمل مثل الأرز الأبيض العادى
    الأرز بالقرفــــة و الخضروات




    اكلات مصرية* 100%* 080610214916HBar



    المقادير :
    مقدار من الأرز الأبيض الناضج ( الأرز المفلفل ) / 1 ملعقه كبيرة قرفة ناعمة / ¼ ك بسلة مسلوقة / 1 جزرة مقطعة مكعبات و مسلوقة ..

    الطريقة :
    يوضع فوق الأرز الناضج القرفة و الخضار و تقلب جيدا حتى يختلط الأرز
    بالقرفة و الخضار و يوضع فى قالب كيك و يقلب فى طبق التقديم و يجمل الطبق
    بترنشات الجزر
    و بعض حبات البسلة المسلوقة و يقدم ...
    أرز الســمك البــنى




    اكلات مصرية* 100%* Wol_errorهذه الصورة بحجم اخر انقر هنا لعرض الصورة بالشكل الصحيح ابعاد الصورة هي 1024x768.
    اكلات مصرية* 100%* Wol_errorتم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لرؤية الصورة كاملة. الحجم الأصلي للصورة هو 1024 * 768.
    اكلات مصرية* 100%* 080610214917pALo



    المقادير :مقدار من أرز/ بصلة متوسطة و مفرية / زيت / ملح / فلفل أسود / كمون /فصين ثوم مفري

    الطريقة :
    ·يقدح الزيت و يضاف إليه البصل المفرى و يحمر به حتى يصبح لونه بنى غامق
    ·يضاف الأرز و التوابل و الثوم و يقلب مع البصلة جيدا .
    ·يضاف الماء و يترك حتى يصل لدرجة الغليان ثم تهدأ النار و يترك حتى ينضج .

      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين نوفمبر 25, 2024 1:17 pm