بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
المقادير:
جلاش
2 بيضة
1/4 كوب حليب
1/4 كوب زيت
رشة فلفل
ملح
الحشو:
انا عملت طرق مختلفة مثلا:
1- شوحت قطع فراخ مع بصلة وثوم وفلفل رومي وجبنة موزاريللا
2- بسطرمة مع فلفل اخضر وطماطم وجبنة موزرايللا
المهم ان الطريقة واحدة لاي حشو
ودي صور الحشوات المختلفة
الطريقة:
*نخلط الحليب مع البيض مع الزيت ورشة فلفل وملح
ملحوظة:
لو تحبي الجلاش طري اكتر استبدلي ال2 بيضة بصفارهم فقط مع الحليب والزيت
*ندهن طاسة بالزيت ونفرد فيه ورق الجلاش بحيث يكون نصف الورقة داخل الطاسة والنصف التاني للخارج بحيث تكون كل ورقة طرفها فوق التانية
وطبعا هنحتاج من 3 ل 4 ورقات نفردهم علي حسب حجم الطاسة وكمان واحدة اضافية فوقهم نفرد عليها الحشو
ونضع نصف خليط الحليب
ثم نضع عليهم ورقة جلاش وعليها الحشو
انا اضفت جبنة موتزاريلا وشيدر وممكن بقدونس (بس ماكانش عندى)
وعليه جزء من خليط الحليب
ثم نقفل الطبقات مع رش ملعقة من خليط الحليب بين الطبقات وبعضها
وبعد ما نقفلها تماما نرش اخر كمية مع ملاحظة انها ما تنزلش تحت للطاسة
ثم نغطي الفطيرة وممكن نتركها في التلاجة واي وقت نسويها
او نسويها فورا علي نار متوسطة وبعدها نهدى النار جدااا لاهدي درجة
بعد ما يصبح لونها من تحت ذهبى ناخد طبق ونضعه عليها ونقلبها علي الناحية التانية ونخفض الحرارة جدا حوالي 10 دقايق حتي تنضج ويصبح لونها ذهبى
وده شكلها بالبسطرمة
يمممممممممممي
ودى عملتها بالطريقة العادية
وده بحشو الدجاج
وااااااااااو
وبالهنا والشفا
اللهم صلي علي محمد عدد ما سبح الطير وطار وعدد ما تعاقب ليل ونهار
وصلي عليه عدد حبات الرمل والتراب
وصلي عليه عدد ما اشرقت شمس النهار
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:25 am من طرف bf321
» جامعة المدينة العالمية ورسالنها السامية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:23 am من طرف bf321
» جامعة المدينة العالمية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:22 am من طرف bf321
» كلية العلوم الإسلامية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:19 am من طرف bf321
» كلية العلوم المالية والإدارية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:17 am من طرف bf321
» مجمع مجلةجامعةالمدينةالعالميةالمحكمة
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:14 am من طرف bf321
» مركز اللغات
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:10 am من طرف bf321
» معهد تعليم اللغة العربية لغير الناطقين بها
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:09 am من طرف bf321
» موسوعة البهارات والتوابل للمطبخ واستعمالاتها بالصور
الأحد فبراير 01, 2015 3:30 pm من طرف zoubir1
» تزيين الكيك موضع شامل بالصور
الأحد فبراير 01, 2015 2:32 pm من طرف zoubir1
» عجينة اللوز وطرق استخدمها
الأحد فبراير 01, 2015 2:16 pm من طرف zoubir1
» طريقة عمل آيس كريم المانجو
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:28 am من طرف zoubir1
» طريقة عمل آيس كريم الشيكولاته
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:26 am من طرف zoubir1
» كتاب حلويات تقليدية من بنينة
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:18 am من طرف zoubir1
» سلسلة الوصفات المصورة 9 (الكيك والطارطات)
الأربعاء نوفمبر 26, 2014 3:06 pm من طرف ash123
» كتاب تعليم الطبخ مع شيف رمزى دجاج
الثلاثاء نوفمبر 25, 2014 2:19 am من طرف ahm819
» الجكوت...اكلة نوبية أصيلة
الأحد نوفمبر 09, 2014 8:23 am من طرف misssh
» كتاب الشيف حسن
الخميس أكتوبر 30, 2014 7:02 am من طرف doly83
» كتاب اطباق النخبة اكثر من رائع
الإثنين أكتوبر 27, 2014 12:45 pm من طرف SCHOOL1419
» مجلة فتافيت عدد رمضان2011
السبت أكتوبر 11, 2014 11:56 pm من طرف asmaa.hassan1
» كتاب مطبخ رمضان، الأعياد والمناسبات - رشيدة امهاوش كامل
الثلاثاء يوليو 15, 2014 3:10 pm من طرف jiji1234
» مجلة المطبخ لمنال العالم العدد الأول
السبت يونيو 07, 2014 6:07 am من طرف جيهانى سعد
» حصريا كتاب أطباق شهية لك ولأسرتك ماجدة رشيد
السبت مايو 10, 2014 6:08 am من طرف ABDOAIR
» صينية المسقعة الذيييييذة
الأربعاء مايو 07, 2014 6:42 am من طرف werasd
» أجنحة الدجاج المقرمشة
الجمعة مايو 02, 2014 8:03 am من طرف werasd
» انا اخترت سلطة السيزر
الجمعة مايو 02, 2014 8:00 am من طرف werasd
» طريقة التشيلي تشيز صوص
الجمعة مايو 02, 2014 7:29 am من طرف werasd
» الذ فطير مشلتت بالتفصيل ومعاه سر خطيييييييير وبالصور الكتيييييييير
الإثنين مارس 31, 2014 10:47 am من طرف وردة سبتمبر
» موسوعة شاملة لصنع البسبوسه
الإثنين مارس 31, 2014 2:59 am من طرف وردة سبتمبر
» كتاب وصفات جدتي (المطبخ الكندي التقليدي )
الأحد فبراير 16, 2014 3:26 pm من طرف waled kamal ali