بسم الله الرحمن الرحيم
تشيكن تارت
فطيرة الدجاج والبطاطس
العجينة:
اى عجينة ترتاحى لها وانا استخدمت دى:
2.5 كاس دقيق
1 علبة زبادى
0.75 كاس ماء دافئ
ذرة ملح
1 ملعقة كبيرة خميرة
0.5 ملعقة كبيرة سكر
الطريقة:
**نخلط المقادير الجافة
**ثم نضيف الزبادى
**ثم نضيف الماء الدافئ ونعجن حتى يتكون عجين طرى وناعم
**نتركه يخمر
ونجهز الحشو :
دجاج مسلوق ومقطع ( ممكن اى بواقى فراخ عندك)
بصلة مقطعة
فلفل اخضر مقطع
ذرة حلوة (ماكانش عندى فاستغنيت عنها)
بطاطس مقطعة مكعبات ومقلية
2 ملعقة صويا صوص
0.5 كوب كريمة
جبنة موزاريلا
روز مارى مجفف
ملح
فلفل اسود
** نشوح البصل فى ملعقة زيت او زبد
**نضيف الفلفل
**نضيف الدجاج
**نضيف البطاطس
**نضيف الذرة (ماعنديش)
**نضيف الملح والفلفل والروز مارى والصويا صوص
**نضيف اخيراً الكريمة
**نقسم العجين نصفين ونفرد النصف الاول بالنشابة وننقله فى قالب التارت
**نضيف الحشو
**نضيف الجبن الموزاريلا
**نفرد النصف التانى ونغطى به التارت ونقفل الجوانب كويس
**ندهن الوجه ببيضة مخفوقة مع فلفل ابيض
**ندخله الفرن حتى ينضج ويحمر الوجه
وبالهنا والشفاااااااااااااااااااا
ده طبق الناس العادية
وده طبق ال VIP اللى هو انا طبعا بمقبلاته واضافاته وبابا غنوجه (زحمة يادنيا زحمة) ههههههههه
مش انا اللى تعبت ووقفت فى الحر والبرد والرعد والبرق والفرن والعجن و......و...............
وزاد عجين (لانى عملت 3 اضعاف المقدار طمع خخخخخخخخ) فعملت بيتزا بالجمبرى
وبيتزا بالبسطرمة
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:25 am من طرف bf321
» جامعة المدينة العالمية ورسالنها السامية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:23 am من طرف bf321
» جامعة المدينة العالمية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:22 am من طرف bf321
» كلية العلوم الإسلامية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:19 am من طرف bf321
» كلية العلوم المالية والإدارية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:17 am من طرف bf321
» مجمع مجلةجامعةالمدينةالعالميةالمحكمة
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:14 am من طرف bf321
» مركز اللغات
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:10 am من طرف bf321
» معهد تعليم اللغة العربية لغير الناطقين بها
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:09 am من طرف bf321
» موسوعة البهارات والتوابل للمطبخ واستعمالاتها بالصور
الأحد فبراير 01, 2015 3:30 pm من طرف zoubir1
» تزيين الكيك موضع شامل بالصور
الأحد فبراير 01, 2015 2:32 pm من طرف zoubir1
» عجينة اللوز وطرق استخدمها
الأحد فبراير 01, 2015 2:16 pm من طرف zoubir1
» طريقة عمل آيس كريم المانجو
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:28 am من طرف zoubir1
» طريقة عمل آيس كريم الشيكولاته
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:26 am من طرف zoubir1
» كتاب حلويات تقليدية من بنينة
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:18 am من طرف zoubir1
» سلسلة الوصفات المصورة 9 (الكيك والطارطات)
الأربعاء نوفمبر 26, 2014 3:06 pm من طرف ash123
» كتاب تعليم الطبخ مع شيف رمزى دجاج
الثلاثاء نوفمبر 25, 2014 2:19 am من طرف ahm819
» الجكوت...اكلة نوبية أصيلة
الأحد نوفمبر 09, 2014 8:23 am من طرف misssh
» كتاب الشيف حسن
الخميس أكتوبر 30, 2014 7:02 am من طرف doly83
» كتاب اطباق النخبة اكثر من رائع
الإثنين أكتوبر 27, 2014 12:45 pm من طرف SCHOOL1419
» مجلة فتافيت عدد رمضان2011
السبت أكتوبر 11, 2014 11:56 pm من طرف asmaa.hassan1
» كتاب مطبخ رمضان، الأعياد والمناسبات - رشيدة امهاوش كامل
الثلاثاء يوليو 15, 2014 3:10 pm من طرف jiji1234
» مجلة المطبخ لمنال العالم العدد الأول
السبت يونيو 07, 2014 6:07 am من طرف جيهانى سعد
» حصريا كتاب أطباق شهية لك ولأسرتك ماجدة رشيد
السبت مايو 10, 2014 6:08 am من طرف ABDOAIR
» صينية المسقعة الذيييييذة
الأربعاء مايو 07, 2014 6:42 am من طرف werasd
» أجنحة الدجاج المقرمشة
الجمعة مايو 02, 2014 8:03 am من طرف werasd
» انا اخترت سلطة السيزر
الجمعة مايو 02, 2014 8:00 am من طرف werasd
» طريقة التشيلي تشيز صوص
الجمعة مايو 02, 2014 7:29 am من طرف werasd
» الذ فطير مشلتت بالتفصيل ومعاه سر خطيييييييير وبالصور الكتيييييييير
الإثنين مارس 31, 2014 10:47 am من طرف وردة سبتمبر
» موسوعة شاملة لصنع البسبوسه
الإثنين مارس 31, 2014 2:59 am من طرف وردة سبتمبر
» كتاب وصفات جدتي (المطبخ الكندي التقليدي )
الأحد فبراير 16, 2014 3:26 pm من طرف waled kamal ali