بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
قررت انى زى ماعملت البانيه فى الفرن اغامر واجرب القرنبيط فى الفرن
وبصراحة كنت خايفة من النتيجة لاننا اتعودنا ان..... قرنبيط = قلى...... (هذا ما وجدنا عليه آباءنا) هههههههههه
وعملته وقدمته وما قلتش انه مش مقلى
وطلعت النتيجة
.
.
..
.
.
.
واكلوه وبعدها اتفاجأوا انه مش مقلى لانهم افتكروه مقلى بس مش شارب زيت
المقادير والطريقة:
**نقطع القرنبيط لقطع مناسبة ونغسله ونسلقه فى ماء مغلى مع ملح وكمون
**نصفيه ونتركه يبرد
**نضعه فى خليط بيض مع قليل من الحليب وملح وفلفل اسود وبابريكا (ممكن اضافة بقدونس مفروم بس ما كانش عندى)
**ثم نضعه فى خليط بقسماط مطحون مع ملح وفلفل اسود وبابريكا وشطة وزعتر
ونرص فى صينية فرن فرشتها بورق زبد (احتياطا لو لزق وهو مالزقش) ومدهونة جيداااااااااااااااااااااااا بزيت
**يوضع فى فرن ساخن جداااااااااااااااا ويقلب كل 10 دقائق تقريبا وهو اخد منى 30 دقيقة (يعنى كل ما يحمر جانب نقلبه على الجانب الاخر اللى لسة مااحمرش) حتى ياخذ اللون الحلووووووووو ده
**يزين ويقدم مع بطاطس ودجز بالفرن ومخلل وممكن سلطة زبادى او سلطة طحينة
وهنا قرنبيط مقلى عشان تقارنو وتعرفو انه مفيش فرق ابدااااااااااااااا
وبالهنا والشفا
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
قررت انى زى ماعملت البانيه فى الفرن اغامر واجرب القرنبيط فى الفرن
وبصراحة كنت خايفة من النتيجة لاننا اتعودنا ان..... قرنبيط = قلى...... (هذا ما وجدنا عليه آباءنا) هههههههههه
وعملته وقدمته وما قلتش انه مش مقلى
وطلعت النتيجة
.
.
..
.
.
.
واكلوه وبعدها اتفاجأوا انه مش مقلى لانهم افتكروه مقلى بس مش شارب زيت
المقادير والطريقة:
**نقطع القرنبيط لقطع مناسبة ونغسله ونسلقه فى ماء مغلى مع ملح وكمون
**نصفيه ونتركه يبرد
**نضعه فى خليط بيض مع قليل من الحليب وملح وفلفل اسود وبابريكا (ممكن اضافة بقدونس مفروم بس ما كانش عندى)
**ثم نضعه فى خليط بقسماط مطحون مع ملح وفلفل اسود وبابريكا وشطة وزعتر
ونرص فى صينية فرن فرشتها بورق زبد (احتياطا لو لزق وهو مالزقش) ومدهونة جيداااااااااااااااااااااااا بزيت
**يوضع فى فرن ساخن جداااااااااااااااا ويقلب كل 10 دقائق تقريبا وهو اخد منى 30 دقيقة (يعنى كل ما يحمر جانب نقلبه على الجانب الاخر اللى لسة مااحمرش) حتى ياخذ اللون الحلووووووووو ده
**يزين ويقدم مع بطاطس ودجز بالفرن ومخلل وممكن سلطة زبادى او سلطة طحينة
وهنا قرنبيط مقلى عشان تقارنو وتعرفو انه مفيش فرق ابدااااااااااااااا
وبالهنا والشفا
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:25 am من طرف bf321
» جامعة المدينة العالمية ورسالنها السامية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:23 am من طرف bf321
» جامعة المدينة العالمية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:22 am من طرف bf321
» كلية العلوم الإسلامية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:19 am من طرف bf321
» كلية العلوم المالية والإدارية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:17 am من طرف bf321
» مجمع مجلةجامعةالمدينةالعالميةالمحكمة
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:14 am من طرف bf321
» مركز اللغات
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:10 am من طرف bf321
» معهد تعليم اللغة العربية لغير الناطقين بها
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:09 am من طرف bf321
» موسوعة البهارات والتوابل للمطبخ واستعمالاتها بالصور
الأحد فبراير 01, 2015 3:30 pm من طرف zoubir1
» تزيين الكيك موضع شامل بالصور
الأحد فبراير 01, 2015 2:32 pm من طرف zoubir1
» عجينة اللوز وطرق استخدمها
الأحد فبراير 01, 2015 2:16 pm من طرف zoubir1
» طريقة عمل آيس كريم المانجو
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:28 am من طرف zoubir1
» طريقة عمل آيس كريم الشيكولاته
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:26 am من طرف zoubir1
» كتاب حلويات تقليدية من بنينة
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:18 am من طرف zoubir1
» سلسلة الوصفات المصورة 9 (الكيك والطارطات)
الأربعاء نوفمبر 26, 2014 3:06 pm من طرف ash123
» كتاب تعليم الطبخ مع شيف رمزى دجاج
الثلاثاء نوفمبر 25, 2014 2:19 am من طرف ahm819
» الجكوت...اكلة نوبية أصيلة
الأحد نوفمبر 09, 2014 8:23 am من طرف misssh
» كتاب الشيف حسن
الخميس أكتوبر 30, 2014 7:02 am من طرف doly83
» كتاب اطباق النخبة اكثر من رائع
الإثنين أكتوبر 27, 2014 12:45 pm من طرف SCHOOL1419
» مجلة فتافيت عدد رمضان2011
السبت أكتوبر 11, 2014 11:56 pm من طرف asmaa.hassan1
» كتاب مطبخ رمضان، الأعياد والمناسبات - رشيدة امهاوش كامل
الثلاثاء يوليو 15, 2014 3:10 pm من طرف jiji1234
» مجلة المطبخ لمنال العالم العدد الأول
السبت يونيو 07, 2014 6:07 am من طرف جيهانى سعد
» حصريا كتاب أطباق شهية لك ولأسرتك ماجدة رشيد
السبت مايو 10, 2014 6:08 am من طرف ABDOAIR
» صينية المسقعة الذيييييذة
الأربعاء مايو 07, 2014 6:42 am من طرف werasd
» أجنحة الدجاج المقرمشة
الجمعة مايو 02, 2014 8:03 am من طرف werasd
» انا اخترت سلطة السيزر
الجمعة مايو 02, 2014 8:00 am من طرف werasd
» طريقة التشيلي تشيز صوص
الجمعة مايو 02, 2014 7:29 am من طرف werasd
» الذ فطير مشلتت بالتفصيل ومعاه سر خطيييييييير وبالصور الكتيييييييير
الإثنين مارس 31, 2014 10:47 am من طرف وردة سبتمبر
» موسوعة شاملة لصنع البسبوسه
الإثنين مارس 31, 2014 2:59 am من طرف وردة سبتمبر
» كتاب وصفات جدتي (المطبخ الكندي التقليدي )
الأحد فبراير 16, 2014 3:26 pm من طرف waled kamal ali