فن الطهى مع شيف عادل

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
فن الطهى مع شيف عادل

Share |

المواضيع الأخيرة

» المكتبة الرقمية
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:25 am من طرف bf321

» جامعة المدينة العالمية ورسالنها السامية
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:23 am من طرف bf321

» جامعة المدينة العالمية
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:22 am من طرف bf321

» كلية العلوم الإسلامية
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:19 am من طرف bf321

» كلية العلوم المالية والإدارية
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:17 am من طرف bf321

» مجمع مجلةجامعةالمدينةالعالميةالمحكمة
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:14 am من طرف bf321

» مركز اللغات
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:10 am من طرف bf321

» معهد تعليم اللغة العربية لغير الناطقين بها
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:09 am من طرف bf321

» موسوعة البهارات والتوابل للمطبخ واستعمالاتها بالصور
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالأحد فبراير 01, 2015 3:30 pm من طرف zoubir1

» تزيين الكيك موضع شامل بالصور
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالأحد فبراير 01, 2015 2:32 pm من طرف zoubir1

» عجينة اللوز وطرق استخدمها
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالأحد فبراير 01, 2015 2:16 pm من طرف zoubir1

» طريقة عمل آيس كريم المانجو
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالخميس ديسمبر 04, 2014 4:28 am من طرف zoubir1

» طريقة عمل آيس كريم الشيكولاته
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالخميس ديسمبر 04, 2014 4:26 am من طرف zoubir1

» كتاب حلويات تقليدية من بنينة
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالخميس ديسمبر 04, 2014 4:18 am من طرف zoubir1

» سلسلة الوصفات المصورة 9 (الكيك والطارطات)
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالأربعاء نوفمبر 26, 2014 3:06 pm من طرف ash123

» كتاب تعليم الطبخ مع شيف رمزى دجاج
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالثلاثاء نوفمبر 25, 2014 2:19 am من طرف ahm819

» الجكوت...اكلة نوبية أصيلة
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالأحد نوفمبر 09, 2014 8:23 am من طرف misssh

» كتاب الشيف حسن
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالخميس أكتوبر 30, 2014 7:02 am من طرف doly83

» كتاب اطباق النخبة اكثر من رائع
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالإثنين أكتوبر 27, 2014 12:45 pm من طرف SCHOOL1419

» مجلة فتافيت عدد رمضان2011
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالسبت أكتوبر 11, 2014 11:56 pm من طرف asmaa.hassan1

» كتاب مطبخ رمضان، الأعياد والمناسبات - رشيدة امهاوش كامل
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالثلاثاء يوليو 15, 2014 3:10 pm من طرف jiji1234

» مجلة المطبخ لمنال العالم العدد الأول
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالسبت يونيو 07, 2014 6:07 am من طرف جيهانى سعد

» حصريا كتاب أطباق شهية لك ولأسرتك ماجدة رشيد
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالسبت مايو 10, 2014 6:08 am من طرف ABDOAIR

» صينية المسقعة الذيييييذة
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالأربعاء مايو 07, 2014 6:42 am من طرف werasd

» أجنحة الدجاج المقرمشة
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالجمعة مايو 02, 2014 8:03 am من طرف werasd

» انا اخترت سلطة السيزر
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالجمعة مايو 02, 2014 8:00 am من طرف werasd

» طريقة التشيلي تشيز صوص
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالجمعة مايو 02, 2014 7:29 am من طرف werasd

» الذ فطير مشلتت بالتفصيل ومعاه سر خطيييييييير وبالصور الكتيييييييير
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالإثنين مارس 31, 2014 10:47 am من طرف وردة سبتمبر

» موسوعة شاملة لصنع البسبوسه
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالإثنين مارس 31, 2014 2:59 am من طرف وردة سبتمبر

» كتاب وصفات جدتي (المطبخ الكندي التقليدي )
بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Emptyالأحد فبراير 16, 2014 3:26 pm من طرف waled kamal ali

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى

اشترك ليصلك كل جديد

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

تولبار المنتدى

بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Labels=0

صحف

New Page 1

القدس

الأيام

الاقتصاديه

اليوم

 الشرق الاوسط

cnn

bbc

اخبار الخليج

العربيه

البيان

الجزيرة

المدينة

الرياض

الوطن

عكاظ

الوطن

الرايه

سيدتي

 

عداد الزوار


3 مشترك

    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى)

    asmaabhr
    asmaabhr
    المدير العام

    المدير العام


    انثى
    تاريخ التسجيل : 25/07/2010
    الموقع : مصر السويس
    المزاج المزاج : happy

    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Empty بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى)

    مُساهمة من طرف asmaabhr الأحد أغسطس 26, 2012 11:40 am




    بسم الله الرحمن الرحيم




    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته




    ما شاء الله لا قوة الا بالله






    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c6cf203


    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c6cf100


    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c6cf102



    البتى فور



    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c6cf10d



    المقادير بالترتيب:




    750 جرام زبدة (3 كوب تقريبا)



    7 صفار بيض


    فانيليا


    2 كوب سكر بودرة


    6 كوب دقيق


    2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر






    الطريقة:



    **يخفق السكر مع الزبدة على درجه 3 بالمضرب الكهربائى حتى يصبح هش



    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c63f103


    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c62fa06



    **نضيف صفار البيض والفانيليا ونكمل خفق الى ان يصبح هش



    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c63f500



    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c63f503



    **ننخل الدقيق والبيكنج بودر ويضاف الى الخليط السابق ونكمل التقليب باليد حتى تتكون لدينا عجينه لينه جدا ولا داعى لزيادة الدقيق حتى يكون البتيفور ناعم وهش


    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c63f502



    **يشكل اما بكيس الحلوانى او بالقمع او بماكينه تشكيل البتيفور


    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c62fb0c



    **يخبز على درجه 175 م لمدة 15 دقيقه


    **بعد ان يبرد يحشى بالمربى او بالشيكولاته ويجمل بالفارماسيل او بالمكسرات المفرومه او جوز الهند


    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c62fa07




    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c6cf10d





    المقدار كبير جدا انا عملت نصفه





    الكحك




    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c63f106



    المقادير:






    1 كيلو دقيق




    نصف كيلو سمن نوع فاخر (ممكن زبدة) (مقدار السمن ده للكحك المظبوط الوسط اللى يحبه ناعم خاااالص يزود سمن واللى يحبه ناشف يقلل السمن)




    2 ملعقة صغيرة خميرة



    0.5 ملعقة صغيرة سكر




    1ملعقة كبيرة سمسم (محمص نصف تحميص) وممكن غير محمص




    ذرة ملح





    1 كوب ماء دافىء للعجن (فقط) (وممكن حليب او زبادى)




    1 ملعقه كبيرة روح الكحك او روح الورد (وممكن الاستغناء عنها)





    مكسرات حسب الرغبة





    الطريقة:




    **ننخل الدقيق مرتين ومعه ذرة الملح




    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c63f301





    **نضعه فى وعاء (ويفضل ان يكون بايركس)




    **نعمل حفرة فى وسط الدقيق ونضع فيها السمسم




    **نضع السمن فى وعاء نظيف على النار ونقدحها (انا بقيت اسيحها بدون قدح وحسيت ان كده افضل واخف)


    **نصب السمن فى الحفرة وسط الدقيق ونبدا نقلب عليها الدقيق من كل جانب بملعقه خشبيه (حتى لا تسود العجينه ) حتى يختلط الدقيق بالسمن ويتشربه جيدا


    احنا حطينا السمسم نصف تحميص لانه هيكمل تحميص لما نصب عليه السمن المقدوح



    **نترك الخليط يبرد تماما (ودى خطوة مهمه جدا لانجاح الكحك)




    **نذوب الخميرة فى 0.25 كوب ماء مع 0.5 ملعقة السكر ونتركها تخمر الى ان يتضاعف حجمها




    **بعد ما العجينه تبرد تماما (انا بانقلها فى طبق بلاستيك) نبدأ فى خطوة مهمه جدا للحصول على القوام المطلوب للكحك وهى (التبسيس او البس) يعنى دعك العجينة على اليد



    نأخذ جزء جزء من العجينة ندعكه على باطن الكف ونكرر العملية فى العجينة كلها عدة مرات وخليكى صبورة



    الخطوة دى مهمه جدا فى زيادة تشرب وتداخل السمن داخل الدقيق ومهمة كمان ليكون قوام الكعك مضبوط




    **نضيف الخميرة وروح الكحك او الورد و3/4 كمية الماء ونقلب

    مش زى ما بنعجن المعجنات

    نأخذ من أطراف العجينة ونقلبه على الداخل ونضغط بكف اليد وهى مكورة (تكورى كف يدك ) وهكذا من كل جوانب العجينة




    هنلاقى العجينة بدأت تتلم معانا وتتجانس ولونها يبقى فاتح وناعمة




    **نضيف الماء قليلا قليلا ونكمل عجن حتى تتكون عجينة ناعمة لا تلتصق باليد او الاناء ومتجانسة القوام ولونها فاتح (لا تزودى ابدا عن كوب واحد من الماء الدافىء والا الكحك هيطلع نااااااشف زى القرص)



    **نغطى العجينة ونتركها تخمر ساعة





    الحشو:


    فيه 3 حشوات:






    الملبن:




    ملبن + 2 ملعقة كبيرة زبدة + سمسم محمص + 1/2 ملعقة صغيرة روح الورد او فصين مستكة مطحونين مع 1/4 ملعقة سكر (حسب النكهه المفضله عندك)

    يعجن الملبن بالمكونات السابقة ويشكل على شكل كرات صغيرة





    العجمية:




    ملعقة كبيرة دقيق -ملعقة كبيرة سمن -كوب عسل نحل - ملعقة كبيرة سمسم -ماء ورد او مستكة مطحونة للنكهة( حسب الذوق)



    نسخن السمن على النار ونقلب فيها الدقيق بحيث لا يتغير لونه (زى ما بنعمل للبشاميل) ونضع معه السمسم يتحمص بدون ماياخد لون



    نضيف العسل ونبدا نقلب على النار حتى لا يكون تكتلات




    نقلب الى ان يتقل قوامه قليلا على النار



    ننزله من على النار ونضيف روح الورد او المستكة المطحونة



    يشكل كرات صغيرة





    العجوة:




    تفصص العجوة وتفرم ويضاف لها 2 ملعقة كبيرة زبدة + 1/2 ملعقة صغيرة قرفة + سمسم محمص

    تعجن مع بعضها




    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c63f307




    تشكل كرات صغيرة






    **بعد ماخمرت العجينة ناخد منها قطعة وننعمها باليد ونفردها على الكف ونضع فيها الحشو والمكسرات ونقفل العجينة






    **نكور القطعة بين الكفين مرة اخرى ونحرص ان يكون قفل العجينة لأسفل






    **ننقش الكحك بالمنقاش او القوالب



    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c62fa04




    **نضعه فى صوانى الخبز على مسافات متباعدة ونتركه يخمر 1/2 ساعة حسب حرارة الجو




    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c63f300




    **يخبز فى فرن 200 م لمدة 25 دقيقة او اكثر على حسب الحجم حتى ينضج




    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c63f303




    **نتركه يبرد تماما

    **عند التقديم يرش عليه سكر بودرة




    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c63f50d




    ملحوظة هاااااااااااااااااااااااااامة جدا:



    يرش السكر عند التقديم

    لانى كنت دايما باعمل كده
    وواحدة اخت الله يسامحها قالت لى انها بترش الكمية كلها وتخزنها ومش بيحصل شيئ
    فقلت اجرب على ضمانتها فالسكر رطب وبقى منظر الكحك غير لطيف بالمرة

    لاحظوا صور الكحك اول ما رشيت عليه السكر ورصيته فى العلب للتخزين


    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c6cf005


    ولاحظوا اما فضل يومين بس ورصيته للتقديم

    شكله عااااااااااااااااااااار اهئ اهئ اهئ

    انا باغلف علب التخزين بفويل او بلاستيك فيلم للحفاظ على المخبوزات من الرطوبة لان الرطوبة عندنا عاااااااااااااااااااالية جدا جدا

    asmaabhr
    asmaabhr
    المدير العام

    المدير العام


    انثى
    تاريخ التسجيل : 25/07/2010
    الموقع : مصر السويس
    المزاج المزاج : happy

    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Empty رد: بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى)

    مُساهمة من طرف asmaabhr الأحد أغسطس 26, 2012 11:41 am


    البسكويت




    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c63f50c



    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c6cf207




    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c6cf10c





    المقادير :



    1 كيلو دقيق


    1كوب سكر


    1كوب زبدة



    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c63f101




    1كوب حليب دافئ


    0.5 ملعقة صغيرة نشادر


    ملعقة كبيرة بيكنج بودر


    فانيليا


    4 او 5 بيضات


    رشة ملح


    رشة قرفة (اختياري)



    الطريقة:



    **يوضع السكر والزبدة ويخفق جيدا ثم تضاف الفانيليا والبيض والقرفة




    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c63f100



    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c62fa05



    **يوضع النشادر فى اللبن الدافى ويحرك حتى يتفاعل ويصب فى الخليط السابق



    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c63f102


    **يضاف الملح والبيكنج بودر الى الدقيق ويضاف الى الخليط السابق تدريجيا ويقلب حتى تتكون عجينة ملساء سهلة التشكيل


    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c63f702




    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c63f70d



    **تدهن الصينية جيدا اولا


    **يقطع العجين بواسطة قمع مخصص يربط على المفرمة اليدوية او الكهربائية




    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c63f70c



    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c63f605







    **يخبز البسكويت فى نار متوسطة حتى يصبح لونه ذهبيا


    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c6cf206


    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c6cf100



    المنين او القراقيش




    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c6cf201


    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c6cf200


    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c6cf10c


    المقادير:



    1 كيلو دقيق (نوع فاخر ضروري)


    نصف كيلو سمن


    1 ملعقة كبيرة خميرة



    1 ملعقة كبيرة سكر


    2 ملعقة كبيرة سمسم


    1 ملعقة صغيرة ملح


    زجاجة صغيرة روح الموز


    حليب دافئ للعجن






    الطريقة:



    **نخلط الدقيق والملح ثم نعمل حفرة فى الوسط ونضيف السمسم



    **نقدح السمن حتى يسخن تماما


    **اثناء هذة الفترة نذوب الخميرة مع السكر في قليل من الحليب ونتركها تتفاعل


    **بعد مانقدح السمن نضعه على الدقيق فى الحفرة علي السمسم عشان يتحمص بحرص شديد لان السمن ساخن ونقلبها مع الدقيق بملعقة خشب لانه ساخن


    **نتركه حتى يبرد تماما ثم نفركه باليد جيدا جدا حتى يختلط الدقيق مع السمن




    **نضيف الحليب تدريجيا ونعجن وكلما احتاج حليب نضيف


    **نضع خليط الخميرة ونعجن


    **نضع روح الموز ما تخافوش طعمه مش بيبان قوي ونعجن تاني ثم نتركها فى مكان دافئ حتي تختمر


    **نأخذ قطعة من العجين ونلفها علي شكل اسطوانة ثم نبططها ثم تقطع سمبوكسات


    **ترص في صينية غير مدهونة


    **وحشيت شوية بالتمر وطلع احلي من اي معمول بدون مبالغة



    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c6cf10c






    ** تخبز علي درجة حرارة متوسطة عشان يستوي براحته ويطلع هش وخفيف




    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c6cf203



    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) 0e3e424c6cf100





    وكل عام والأمة الاسلامية كلها بخير وأمن وأمان



    والحمد لله الذى أطعمنا وسقانا وكفانا وأوانا




    مرفت القاضى
    مرفت القاضى


    انثى
    تاريخ التسجيل : 13/06/2010
    المزاج المزاج : الحمد لله كويس

    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Empty رد: بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى)

    مُساهمة من طرف مرفت القاضى السبت سبتمبر 22, 2012 8:32 am

    ما شاء الله الحلويات جميلة جدا اشكركم
    chirazad.saa
    chirazad.saa


    انثى
    تاريخ التسجيل : 14/11/2012
    المزاج المزاج : جد جيد

    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Empty رد: بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى)

    مُساهمة من طرف chirazad.saa الأربعاء نوفمبر 14, 2012 5:03 am

    شكرا chef انا ممتنة كثيرا
    asmaabhr
    asmaabhr
    المدير العام

    المدير العام


    انثى
    تاريخ التسجيل : 25/07/2010
    الموقع : مصر السويس
    المزاج المزاج : happy

    بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى) Empty رد: بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى)

    مُساهمة من طرف asmaabhr الجمعة نوفمبر 16, 2012 6:36 am

    عفوا

    جزاك الله خيرا على الرد

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة نوفمبر 22, 2024 3:50 pm