بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
المقادير:
0.5 كيلو لحم مفروم
1.5 كيلو باذنجان متوسط الحجم
1 بصلة متوسطة
رشة بقدونس مفروم
0.5 كيلو طماطم
فلفل أخضر حار حسب الرغبة
ملح
فلفل أسود
الطريقة:
**تفرم البصلة ناعم وتخلط مع اللحم المفروم والبقدونس وملح وفلفل أسود ويخلط الجميع جيدا لنحصل على خلطة الكفتة
**تشكل الكفتة أصابع قصيرة
**يقشر الباذنجان
او يترك بقشره
او يقشر حتة وحتة
عشان ماتقولوش حارماكم من حاجة اهوووو
**يقطع الباذنجان بشكل شرائح طولية رقيقة
**نشوح شرائح الباذنجان فى قليل جدا من الزيت الساخن فى مقلاة ساخنة
وممكن نقليه
وممكن نشويه فى الفرن او الشواية
وممكن نسيبه نى (هههه لا لا مش للدرجة دى ده انا باهزر)
**انا حطيت شوية ملح وفلفل اسود وثوم مفروم وخل فى طبق وغطست شرائح الباذنجان فيه وطلعتها (مجرد انى اقلبها فيه عشان تاخد طعم وماتبقاش ماسخة)
وادى الكمية كلها
**تشوح أصابع الكفتة بقليل من الزيت فقط لتتماسك دون أن يغمق لونها
وممكن نشويها فى الفرن
وممكن نشويها على الشواية
(عشان تعرفوا انى ديمقراطية وسايباكم براحتكم اهوو)
وادى الكمية كلها
**يوضع اصبع الكفتة على طرف شريحة الباذنجان ثم تلف الشريحة عليه ويوضع في صينية مناسبة
**تصف لفائف الباذنجان جنبا الى جنب (حلوة جنبا الى جنب دى)
**عند انتهاء الكمية نحشر بعض شرائح الفلفل الأخضر الحار بين اللفائف لتعزيز النكهة (انا استخدمت فلفل رومى بارد لانهم عندى مابيحبوا الحار)
**تضرب الطماطم بالخلاط مع 0.5 كوب ماء وقليل من الملح ويصب الخليط فوق مكونات الصينية بهدوء
**تدخل فرن ساخن حوالي ساعة أو حتى تتسبك صلصة الطماطم
حاجة لايت خالص زى ماانتو شايفين (انقلوها قسم الحمية)
انا بقى اضفت لمستى الخاصة (شوية اجبان على الوش ودخلتها الفرن تسيح بس وتدوووووووب (انقلوها قسم الحوادث والكوارث ههههه)
وممكن باشاميل بدل صوص الطماطم
وبالهنا والشفا
مفيش احلى من البساطة
مع طماطم شيرى مسكرة نأزأزها اممممممممممم
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:25 am من طرف bf321
» جامعة المدينة العالمية ورسالنها السامية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:23 am من طرف bf321
» جامعة المدينة العالمية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:22 am من طرف bf321
» كلية العلوم الإسلامية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:19 am من طرف bf321
» كلية العلوم المالية والإدارية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:17 am من طرف bf321
» مجمع مجلةجامعةالمدينةالعالميةالمحكمة
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:14 am من طرف bf321
» مركز اللغات
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:10 am من طرف bf321
» معهد تعليم اللغة العربية لغير الناطقين بها
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:09 am من طرف bf321
» موسوعة البهارات والتوابل للمطبخ واستعمالاتها بالصور
الأحد فبراير 01, 2015 3:30 pm من طرف zoubir1
» تزيين الكيك موضع شامل بالصور
الأحد فبراير 01, 2015 2:32 pm من طرف zoubir1
» عجينة اللوز وطرق استخدمها
الأحد فبراير 01, 2015 2:16 pm من طرف zoubir1
» طريقة عمل آيس كريم المانجو
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:28 am من طرف zoubir1
» طريقة عمل آيس كريم الشيكولاته
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:26 am من طرف zoubir1
» كتاب حلويات تقليدية من بنينة
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:18 am من طرف zoubir1
» سلسلة الوصفات المصورة 9 (الكيك والطارطات)
الأربعاء نوفمبر 26, 2014 3:06 pm من طرف ash123
» كتاب تعليم الطبخ مع شيف رمزى دجاج
الثلاثاء نوفمبر 25, 2014 2:19 am من طرف ahm819
» الجكوت...اكلة نوبية أصيلة
الأحد نوفمبر 09, 2014 8:23 am من طرف misssh
» كتاب الشيف حسن
الخميس أكتوبر 30, 2014 7:02 am من طرف doly83
» كتاب اطباق النخبة اكثر من رائع
الإثنين أكتوبر 27, 2014 12:45 pm من طرف SCHOOL1419
» مجلة فتافيت عدد رمضان2011
السبت أكتوبر 11, 2014 11:56 pm من طرف asmaa.hassan1
» كتاب مطبخ رمضان، الأعياد والمناسبات - رشيدة امهاوش كامل
الثلاثاء يوليو 15, 2014 3:10 pm من طرف jiji1234
» مجلة المطبخ لمنال العالم العدد الأول
السبت يونيو 07, 2014 6:07 am من طرف جيهانى سعد
» حصريا كتاب أطباق شهية لك ولأسرتك ماجدة رشيد
السبت مايو 10, 2014 6:08 am من طرف ABDOAIR
» صينية المسقعة الذيييييذة
الأربعاء مايو 07, 2014 6:42 am من طرف werasd
» أجنحة الدجاج المقرمشة
الجمعة مايو 02, 2014 8:03 am من طرف werasd
» انا اخترت سلطة السيزر
الجمعة مايو 02, 2014 8:00 am من طرف werasd
» طريقة التشيلي تشيز صوص
الجمعة مايو 02, 2014 7:29 am من طرف werasd
» الذ فطير مشلتت بالتفصيل ومعاه سر خطيييييييير وبالصور الكتيييييييير
الإثنين مارس 31, 2014 10:47 am من طرف وردة سبتمبر
» موسوعة شاملة لصنع البسبوسه
الإثنين مارس 31, 2014 2:59 am من طرف وردة سبتمبر
» كتاب وصفات جدتي (المطبخ الكندي التقليدي )
الأحد فبراير 16, 2014 3:26 pm من طرف waled kamal ali