بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكن ورحمة الله وبركاته
كباب مشوى بالبرغل
المقادير:
نصف كيلو لحم مفروم
نص كوب برغل ناعم مغسول ومنقوع ومصفى جيدا (انا وضعت ربع كوب فقط)
1 بصلة مبشورة
3 فص ثوم مدقوق
ملح وفلفل اسود وكمون وكارى وقرفة
1 كوب بقدونس مفروم
الطريقة:
**تخلط جميع المقادير جيدا
**تكبب الاسياخ
**تشوى على الفحم او الشواية الكهربائية وممكن فى الفرن
هنا بنتى فاطمة طلبت اظهار يدها وهى بتشوى للتدليل على مساعدتها لى فى المطبخ
**يقدم
وبالهنا والشفا
انا عملت معاه سمبوسك وشيبسى وسلطة خضراء وسلطة طحينة (أموت فى السلطات)
السمبوسك
**سلقت مكعبات بطاطس وصفيتها
**خلطت بطاطس مع فلفل اخضر مقطع وملح وفلفل اسود وكارى وهرست خفيف مش ناعم
**خلطت جزء اخر من البطاطس مع جزر مبشور وملح وفلفل اسود وكارى وهرست خفيف مش ناعم
**حشيت السبوسك بالخليط مع وضع قطعة جبن كيرى او مثلثات او شرائح شيدر
**لفيت السمبوسك ولصقت بخليط طحين وماء
**غمست البعض فى الطحين
والبعض الاخر فى بيض ثم بقسماط مطحون متبل
**قليت فى الزيت الغزير الساخن
ده بالطحين
وده بالبقسماط
الاتنين حلوين بس لون المغمس بالبقسماط افضل طبعا والبقسماط اعطى طبقة مقرمشة خارجية اممممممممم
الحشوتين رووووووووووعة بس الجمهور عندى عجبه خليط البطاطس والجزر
واكتشفت ان الجزر عند خلطه فريش ع البارد نال اعجاب اكتر من المشوح على النار مع بصل وزيت
وعموما الكل اتنسف ما شاء الله
هنا البنات ماعجبهمش الطبق اللى عملته قليل فكبسوا الطبق بهذا المنظر
وبالهنا والشفا
السلام عليكن ورحمة الله وبركاته
كباب مشوى بالبرغل
المقادير:
نصف كيلو لحم مفروم
نص كوب برغل ناعم مغسول ومنقوع ومصفى جيدا (انا وضعت ربع كوب فقط)
1 بصلة مبشورة
3 فص ثوم مدقوق
ملح وفلفل اسود وكمون وكارى وقرفة
1 كوب بقدونس مفروم
الطريقة:
**تخلط جميع المقادير جيدا
**تكبب الاسياخ
**تشوى على الفحم او الشواية الكهربائية وممكن فى الفرن
هنا بنتى فاطمة طلبت اظهار يدها وهى بتشوى للتدليل على مساعدتها لى فى المطبخ
**يقدم
وبالهنا والشفا
انا عملت معاه سمبوسك وشيبسى وسلطة خضراء وسلطة طحينة (أموت فى السلطات)
السمبوسك
**سلقت مكعبات بطاطس وصفيتها
**خلطت بطاطس مع فلفل اخضر مقطع وملح وفلفل اسود وكارى وهرست خفيف مش ناعم
**خلطت جزء اخر من البطاطس مع جزر مبشور وملح وفلفل اسود وكارى وهرست خفيف مش ناعم
**حشيت السبوسك بالخليط مع وضع قطعة جبن كيرى او مثلثات او شرائح شيدر
**لفيت السمبوسك ولصقت بخليط طحين وماء
**غمست البعض فى الطحين
والبعض الاخر فى بيض ثم بقسماط مطحون متبل
**قليت فى الزيت الغزير الساخن
ده بالطحين
وده بالبقسماط
الاتنين حلوين بس لون المغمس بالبقسماط افضل طبعا والبقسماط اعطى طبقة مقرمشة خارجية اممممممممم
الحشوتين رووووووووووعة بس الجمهور عندى عجبه خليط البطاطس والجزر
واكتشفت ان الجزر عند خلطه فريش ع البارد نال اعجاب اكتر من المشوح على النار مع بصل وزيت
وعموما الكل اتنسف ما شاء الله
هنا البنات ماعجبهمش الطبق اللى عملته قليل فكبسوا الطبق بهذا المنظر
وبالهنا والشفا
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:25 am من طرف bf321
» جامعة المدينة العالمية ورسالنها السامية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:23 am من طرف bf321
» جامعة المدينة العالمية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:22 am من طرف bf321
» كلية العلوم الإسلامية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:19 am من طرف bf321
» كلية العلوم المالية والإدارية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:17 am من طرف bf321
» مجمع مجلةجامعةالمدينةالعالميةالمحكمة
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:14 am من طرف bf321
» مركز اللغات
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:10 am من طرف bf321
» معهد تعليم اللغة العربية لغير الناطقين بها
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:09 am من طرف bf321
» موسوعة البهارات والتوابل للمطبخ واستعمالاتها بالصور
الأحد فبراير 01, 2015 3:30 pm من طرف zoubir1
» تزيين الكيك موضع شامل بالصور
الأحد فبراير 01, 2015 2:32 pm من طرف zoubir1
» عجينة اللوز وطرق استخدمها
الأحد فبراير 01, 2015 2:16 pm من طرف zoubir1
» طريقة عمل آيس كريم المانجو
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:28 am من طرف zoubir1
» طريقة عمل آيس كريم الشيكولاته
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:26 am من طرف zoubir1
» كتاب حلويات تقليدية من بنينة
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:18 am من طرف zoubir1
» سلسلة الوصفات المصورة 9 (الكيك والطارطات)
الأربعاء نوفمبر 26, 2014 3:06 pm من طرف ash123
» كتاب تعليم الطبخ مع شيف رمزى دجاج
الثلاثاء نوفمبر 25, 2014 2:19 am من طرف ahm819
» الجكوت...اكلة نوبية أصيلة
الأحد نوفمبر 09, 2014 8:23 am من طرف misssh
» كتاب الشيف حسن
الخميس أكتوبر 30, 2014 7:02 am من طرف doly83
» كتاب اطباق النخبة اكثر من رائع
الإثنين أكتوبر 27, 2014 12:45 pm من طرف SCHOOL1419
» مجلة فتافيت عدد رمضان2011
السبت أكتوبر 11, 2014 11:56 pm من طرف asmaa.hassan1
» كتاب مطبخ رمضان، الأعياد والمناسبات - رشيدة امهاوش كامل
الثلاثاء يوليو 15, 2014 3:10 pm من طرف jiji1234
» مجلة المطبخ لمنال العالم العدد الأول
السبت يونيو 07, 2014 6:07 am من طرف جيهانى سعد
» حصريا كتاب أطباق شهية لك ولأسرتك ماجدة رشيد
السبت مايو 10, 2014 6:08 am من طرف ABDOAIR
» صينية المسقعة الذيييييذة
الأربعاء مايو 07, 2014 6:42 am من طرف werasd
» أجنحة الدجاج المقرمشة
الجمعة مايو 02, 2014 8:03 am من طرف werasd
» انا اخترت سلطة السيزر
الجمعة مايو 02, 2014 8:00 am من طرف werasd
» طريقة التشيلي تشيز صوص
الجمعة مايو 02, 2014 7:29 am من طرف werasd
» الذ فطير مشلتت بالتفصيل ومعاه سر خطيييييييير وبالصور الكتيييييييير
الإثنين مارس 31, 2014 10:47 am من طرف وردة سبتمبر
» موسوعة شاملة لصنع البسبوسه
الإثنين مارس 31, 2014 2:59 am من طرف وردة سبتمبر
» كتاب وصفات جدتي (المطبخ الكندي التقليدي )
الأحد فبراير 16, 2014 3:26 pm من طرف waled kamal ali