بسم الله الرحمن الرحيم
اللهم صل على محمد وعلى آله وصحبه أجمعين
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اقدم لكم فى هذا الموضوع خلاصة تجاربى مع الكيك الاسفنجى وكلها ناجحة والحمد لله وكل اخت تختار الانسب لها
الطريقة الاولى:
وهى الطريقة الكلاسيكية
المقادير:
10 بيضات
2.5 كاس طحين ( دقيق)
1 ملعقة صغيرة فانيليا
2 كاس سكر بودرة
1 ملعقة صغيرة ممسوحة بيكنج بودر ( يمكن الاستغناء عنه)
الطريقة:
** تبطن صينية 28 سم بورق الزبد
** يسخن الفرن 180 م
** يضرب البيض بشدة بالمضرب الكهربى على اعلى سرعة ربع ساعة
** يضاف السكر مع استمرار الخفق وعدم التوقف حتى تتكون علامة الشريط (عند رفع المضرب لاعلى وترك الخليط يسقط منه على السطح تظهر علامة على سطح الخليط تختفى بعد ثوانى ومعناها وصول الخليط للسمك المطلوب)
[img][/img]
** يضاف الطحين والبيكنج بودر المنخول تدريجيا مع التقليب بملعقة خشب او بلاستيك على شكل رقم 8 بالانجليزى وبخفة شديدة حتى لا يخرج الهواء
** يصب فى الصينية المدهونة وتخبط الصينية على الرخام خبطتين
** توضع فى الرف الاوسط بالفرن ولا يفتح عليها قبل 30 دقيقة
** يختبر النضج بالتربيت على منتصف الكيكة بخفة فاذا كان صوت اجوف كالطبل تكون استوت
** تترك فى الفرن بعد اطفاؤه 15 دقيقة ثم تقلب على رف سلك وتترك لتبرد تماما (يفضل لليوم التالى) ثم تقطع وتزين
** اذا احمر سطح الكيكة قبل تمام النضج يغطى الوجه بورق ابيض مدهون سمن (الوجه المدهون لاعلى غير ملاصق لوجه الكيكة)
** لعمل تورتة شيكولاتة يضاف 2 ملعقة كبيرة كاكاو خام للدقيق وينقص 2 ملعقة كبيرة دقيق من المقدار
الطريقة الثانية:
العلب الجاهزة وافضل ماركة عن تجربة عندنا فى مصر الطحان
المقادير:
علبة تورتة الطحان بيضاء او شيكولاتة
6 بيضات
[img][/img][img][/img]
0.5 كاس ماء عادى
الطريقة:
** تبطن صينية 26 سم بورق الزبد ( لاحظوا المقاس )
** تخلط المقادير كلها وتخفق بالمضرب الكهربى ثلث ساعة
** تصب فى الصينية وتخبز فى فرن 180 م مسخن قبلها ب 10 دقائق حتى تنضج وتترك لتبرد تماما ثم تزين
الطريقة الثالثة:
دقيق التورتات او الاسبونش او الاسبونج من عند محلات بيع مستلزمات الحلويات وفيه منه ابيض او شيكولاتة برضه
وده اكتر واحد عجبتنى نتيجته واعتمدته عندى
المقادير:
0.5 كيلو دقيق تورتات او اسبونش
6 بيضات
0.5 كاس ماء عادى
الطريقة:
** تبطن صينية 28 سم بورق الزبد
** يخفق الكل 20-30 دقيقة بالمضرب الكهربى
** يصب فى الصينية ويخبز فى فرن 180 م مسخن قبلها ب 10 دقائق حتى ينضج وتترك لتبرد تمام ثم تزين
ودى شيكولاتة معلش حاولوا تدققوا فى الصور هتشوفوها عالية ازاى وتجاهلوا الاشكال العجيبة اللى ورا التورتة هههههههههه
على فكرة هنا انا قسمت الكيكة 3 طبقات واخدت طبقة عملت بها الموكا موس كيك يعنى اللى قدامكم فى الصور طبقتين بس ومع ذلك شوفوا عالية ازاى ولو استخدمت الطبقة التالتة كانت هتكون اعلى بكتيييييييييييييييييييييير
التزيين:
كريم شانتى + قليل من النشا + ماء مثلج
كريمة خفق + سكر بودرة
شوكولاتة خام تذاب مع قليل من الزبد والكريمة او القشطة او الحليب
صوص شيكولاتة (كاكاو خام+زيت او زبد+حليب+سكر بودرة+قليل من القشطة)
شيكولاتة فارماسيل الوان
مكسرات مجروشة
فواكه كومبوت (اناناس-خوخ) او فواكه مسكرة(كريز)
** كل واحدة ومهاراتها فى التزيين انا باحب البساطة الشديدة جدا لانى ماليش خلق بصراحة هههههههههه
** وطبعا كلنا عارفين التكات:
*الحاجة كلها خارج الثلاجة بساعة على الاقل
*الكيكة ماتتعرضش لتيار هواء (نقفل الشبابيك)
*مانفتحش الفرن قبل نص ساعة
*نسقى طبقات الكيك بشراب سكرى
*افضل طريقة لتقسيم الكيك عمل حز داير مايدور بالسكين وادخال خيط فيه حول الكيكة ومسكه خلف خلاف وشده هيقسمها متساوية جدا
*لا تلتزمى بكمية الماء على اظرف الكريم شانتى هيبقى صايص
كل ظرفين باضيف لهم كمية الماء المحددة لظرف واحد خللى بالك
ودى بعض اشكال تورتاتى البسيطة جدا
وبالهنا والشفااااااااااااااااااااااا
اللهم صل على محمد وعلى آله وصحبه أجمعين
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اقدم لكم فى هذا الموضوع خلاصة تجاربى مع الكيك الاسفنجى وكلها ناجحة والحمد لله وكل اخت تختار الانسب لها
الطريقة الاولى:
وهى الطريقة الكلاسيكية
المقادير:
10 بيضات
2.5 كاس طحين ( دقيق)
1 ملعقة صغيرة فانيليا
2 كاس سكر بودرة
1 ملعقة صغيرة ممسوحة بيكنج بودر ( يمكن الاستغناء عنه)
الطريقة:
** تبطن صينية 28 سم بورق الزبد
** يسخن الفرن 180 م
** يضرب البيض بشدة بالمضرب الكهربى على اعلى سرعة ربع ساعة
** يضاف السكر مع استمرار الخفق وعدم التوقف حتى تتكون علامة الشريط (عند رفع المضرب لاعلى وترك الخليط يسقط منه على السطح تظهر علامة على سطح الخليط تختفى بعد ثوانى ومعناها وصول الخليط للسمك المطلوب)
[img][/img]
** يضاف الطحين والبيكنج بودر المنخول تدريجيا مع التقليب بملعقة خشب او بلاستيك على شكل رقم 8 بالانجليزى وبخفة شديدة حتى لا يخرج الهواء
** يصب فى الصينية المدهونة وتخبط الصينية على الرخام خبطتين
** توضع فى الرف الاوسط بالفرن ولا يفتح عليها قبل 30 دقيقة
** يختبر النضج بالتربيت على منتصف الكيكة بخفة فاذا كان صوت اجوف كالطبل تكون استوت
** تترك فى الفرن بعد اطفاؤه 15 دقيقة ثم تقلب على رف سلك وتترك لتبرد تماما (يفضل لليوم التالى) ثم تقطع وتزين
** اذا احمر سطح الكيكة قبل تمام النضج يغطى الوجه بورق ابيض مدهون سمن (الوجه المدهون لاعلى غير ملاصق لوجه الكيكة)
** لعمل تورتة شيكولاتة يضاف 2 ملعقة كبيرة كاكاو خام للدقيق وينقص 2 ملعقة كبيرة دقيق من المقدار
الطريقة الثانية:
العلب الجاهزة وافضل ماركة عن تجربة عندنا فى مصر الطحان
المقادير:
علبة تورتة الطحان بيضاء او شيكولاتة
6 بيضات
[img][/img][img][/img]
0.5 كاس ماء عادى
الطريقة:
** تبطن صينية 26 سم بورق الزبد ( لاحظوا المقاس )
** تخلط المقادير كلها وتخفق بالمضرب الكهربى ثلث ساعة
** تصب فى الصينية وتخبز فى فرن 180 م مسخن قبلها ب 10 دقائق حتى تنضج وتترك لتبرد تماما ثم تزين
الطريقة الثالثة:
دقيق التورتات او الاسبونش او الاسبونج من عند محلات بيع مستلزمات الحلويات وفيه منه ابيض او شيكولاتة برضه
وده اكتر واحد عجبتنى نتيجته واعتمدته عندى
المقادير:
0.5 كيلو دقيق تورتات او اسبونش
6 بيضات
0.5 كاس ماء عادى
الطريقة:
** تبطن صينية 28 سم بورق الزبد
** يخفق الكل 20-30 دقيقة بالمضرب الكهربى
** يصب فى الصينية ويخبز فى فرن 180 م مسخن قبلها ب 10 دقائق حتى ينضج وتترك لتبرد تمام ثم تزين
ودى شيكولاتة معلش حاولوا تدققوا فى الصور هتشوفوها عالية ازاى وتجاهلوا الاشكال العجيبة اللى ورا التورتة هههههههههه
على فكرة هنا انا قسمت الكيكة 3 طبقات واخدت طبقة عملت بها الموكا موس كيك يعنى اللى قدامكم فى الصور طبقتين بس ومع ذلك شوفوا عالية ازاى ولو استخدمت الطبقة التالتة كانت هتكون اعلى بكتيييييييييييييييييييييير
التزيين:
كريم شانتى + قليل من النشا + ماء مثلج
كريمة خفق + سكر بودرة
شوكولاتة خام تذاب مع قليل من الزبد والكريمة او القشطة او الحليب
صوص شيكولاتة (كاكاو خام+زيت او زبد+حليب+سكر بودرة+قليل من القشطة)
شيكولاتة فارماسيل الوان
مكسرات مجروشة
فواكه كومبوت (اناناس-خوخ) او فواكه مسكرة(كريز)
** كل واحدة ومهاراتها فى التزيين انا باحب البساطة الشديدة جدا لانى ماليش خلق بصراحة هههههههههه
** وطبعا كلنا عارفين التكات:
*الحاجة كلها خارج الثلاجة بساعة على الاقل
*الكيكة ماتتعرضش لتيار هواء (نقفل الشبابيك)
*مانفتحش الفرن قبل نص ساعة
*نسقى طبقات الكيك بشراب سكرى
*افضل طريقة لتقسيم الكيك عمل حز داير مايدور بالسكين وادخال خيط فيه حول الكيكة ومسكه خلف خلاف وشده هيقسمها متساوية جدا
*لا تلتزمى بكمية الماء على اظرف الكريم شانتى هيبقى صايص
كل ظرفين باضيف لهم كمية الماء المحددة لظرف واحد خللى بالك
ودى بعض اشكال تورتاتى البسيطة جدا
وبالهنا والشفااااااااااااااااااااااا
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:25 am من طرف bf321
» جامعة المدينة العالمية ورسالنها السامية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:23 am من طرف bf321
» جامعة المدينة العالمية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:22 am من طرف bf321
» كلية العلوم الإسلامية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:19 am من طرف bf321
» كلية العلوم المالية والإدارية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:17 am من طرف bf321
» مجمع مجلةجامعةالمدينةالعالميةالمحكمة
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:14 am من طرف bf321
» مركز اللغات
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:10 am من طرف bf321
» معهد تعليم اللغة العربية لغير الناطقين بها
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:09 am من طرف bf321
» موسوعة البهارات والتوابل للمطبخ واستعمالاتها بالصور
الأحد فبراير 01, 2015 3:30 pm من طرف zoubir1
» تزيين الكيك موضع شامل بالصور
الأحد فبراير 01, 2015 2:32 pm من طرف zoubir1
» عجينة اللوز وطرق استخدمها
الأحد فبراير 01, 2015 2:16 pm من طرف zoubir1
» طريقة عمل آيس كريم المانجو
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:28 am من طرف zoubir1
» طريقة عمل آيس كريم الشيكولاته
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:26 am من طرف zoubir1
» كتاب حلويات تقليدية من بنينة
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:18 am من طرف zoubir1
» سلسلة الوصفات المصورة 9 (الكيك والطارطات)
الأربعاء نوفمبر 26, 2014 3:06 pm من طرف ash123
» كتاب تعليم الطبخ مع شيف رمزى دجاج
الثلاثاء نوفمبر 25, 2014 2:19 am من طرف ahm819
» الجكوت...اكلة نوبية أصيلة
الأحد نوفمبر 09, 2014 8:23 am من طرف misssh
» كتاب الشيف حسن
الخميس أكتوبر 30, 2014 7:02 am من طرف doly83
» كتاب اطباق النخبة اكثر من رائع
الإثنين أكتوبر 27, 2014 12:45 pm من طرف SCHOOL1419
» مجلة فتافيت عدد رمضان2011
السبت أكتوبر 11, 2014 11:56 pm من طرف asmaa.hassan1
» كتاب مطبخ رمضان، الأعياد والمناسبات - رشيدة امهاوش كامل
الثلاثاء يوليو 15, 2014 3:10 pm من طرف jiji1234
» مجلة المطبخ لمنال العالم العدد الأول
السبت يونيو 07, 2014 6:07 am من طرف جيهانى سعد
» حصريا كتاب أطباق شهية لك ولأسرتك ماجدة رشيد
السبت مايو 10, 2014 6:08 am من طرف ABDOAIR
» صينية المسقعة الذيييييذة
الأربعاء مايو 07, 2014 6:42 am من طرف werasd
» أجنحة الدجاج المقرمشة
الجمعة مايو 02, 2014 8:03 am من طرف werasd
» انا اخترت سلطة السيزر
الجمعة مايو 02, 2014 8:00 am من طرف werasd
» طريقة التشيلي تشيز صوص
الجمعة مايو 02, 2014 7:29 am من طرف werasd
» الذ فطير مشلتت بالتفصيل ومعاه سر خطيييييييير وبالصور الكتيييييييير
الإثنين مارس 31, 2014 10:47 am من طرف وردة سبتمبر
» موسوعة شاملة لصنع البسبوسه
الإثنين مارس 31, 2014 2:59 am من طرف وردة سبتمبر
» كتاب وصفات جدتي (المطبخ الكندي التقليدي )
الأحد فبراير 16, 2014 3:26 pm من طرف waled kamal ali