بسم الله الرحمن الرحيم
اللهم صل على محمد وعلى آله وصحبه أجمعين
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
النهاردة هاقدم لكم الفلافل المصرية بالفول المدشوش لان فيه فلافل تانية مش مصرية بالحمص
المقادير:
فول مدشوش(مقشر ومكسر انصاف) منقوع من الليل للصباح(12 ساعة)
كرات منظف
بصل اخضر وراس ثوم مقشر
قليل من الخضرة المشكلة (كزبرة-بقدونس)
ويمكن الاستغناء عنها لانها تجعل الفلافل لونها غامق مش فاتحة زى بتاعة السوق لكن انا اضعها لفوائدها ومش مهم اللون الغامق لان الطعم زى ماهو جميل
الطريقة:
* نخلط الكل ويفرم مرتين او ثلاثة حتى ينعم فى الكبة او الفودبروسيسور او المفرمة وهنا انا استخدمت المفرمة
* هنا بعد اول مرة فرمته
* وهنا بعد ثانى عملية فرم للتنعيم
* وعبأته فى اكياس وأحفظه فى الفريزر
** عند القلى اضيف قليل من الكربوناتو والملح والفلفل الاسود والكمون المطحون والكزبرة الجافة المطحونة واخفقها جيدا بالشوكة واشكلها اقراص واقليها فى زيت غزير ساخن
* ويمكن اضافة بيضة للخليط قبل القلى وخفقها معه
* ويمكن تقليبها فى سمسم قبل القلى
* ويمكن حشو الطعمية بخلطة شطة حرااااااااااااااااااقة
اتفضلوا بالهنا والشفا
* نقدمها مع بطاطس مقلية او مهروسة وباذنجان مقلى وسلطة خضرا او شرائح طماطم وخيار ومخلل وزيتون امممممممممممممم
واحيانا بدل القلى باعمل طريقة اخف وهى انى اضيف للعجينة طماطم مبشورة وملعقتين زيت وملعقة بيكنج بودر وبيضتين وافردها فى صينية مدهونة واضعها فى الفرن حتى تحمر واقطعها مربعات واحشيها فى السندويتشات نفس الطعم واخف والذ
مرة تانية ان شاء الله اعمل الصينية واصورها لكم
واتمنى تعجبكم طريقتى
اللهم صل على محمد وعلى آله وصحبه أجمعين
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
النهاردة هاقدم لكم الفلافل المصرية بالفول المدشوش لان فيه فلافل تانية مش مصرية بالحمص
المقادير:
فول مدشوش(مقشر ومكسر انصاف) منقوع من الليل للصباح(12 ساعة)
كرات منظف
بصل اخضر وراس ثوم مقشر
قليل من الخضرة المشكلة (كزبرة-بقدونس)
ويمكن الاستغناء عنها لانها تجعل الفلافل لونها غامق مش فاتحة زى بتاعة السوق لكن انا اضعها لفوائدها ومش مهم اللون الغامق لان الطعم زى ماهو جميل
الطريقة:
* نخلط الكل ويفرم مرتين او ثلاثة حتى ينعم فى الكبة او الفودبروسيسور او المفرمة وهنا انا استخدمت المفرمة
* هنا بعد اول مرة فرمته
* وهنا بعد ثانى عملية فرم للتنعيم
* وعبأته فى اكياس وأحفظه فى الفريزر
** عند القلى اضيف قليل من الكربوناتو والملح والفلفل الاسود والكمون المطحون والكزبرة الجافة المطحونة واخفقها جيدا بالشوكة واشكلها اقراص واقليها فى زيت غزير ساخن
* ويمكن اضافة بيضة للخليط قبل القلى وخفقها معه
* ويمكن تقليبها فى سمسم قبل القلى
* ويمكن حشو الطعمية بخلطة شطة حرااااااااااااااااااقة
اتفضلوا بالهنا والشفا
* نقدمها مع بطاطس مقلية او مهروسة وباذنجان مقلى وسلطة خضرا او شرائح طماطم وخيار ومخلل وزيتون امممممممممممممم
واحيانا بدل القلى باعمل طريقة اخف وهى انى اضيف للعجينة طماطم مبشورة وملعقتين زيت وملعقة بيكنج بودر وبيضتين وافردها فى صينية مدهونة واضعها فى الفرن حتى تحمر واقطعها مربعات واحشيها فى السندويتشات نفس الطعم واخف والذ
مرة تانية ان شاء الله اعمل الصينية واصورها لكم
واتمنى تعجبكم طريقتى
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:25 am من طرف bf321
» جامعة المدينة العالمية ورسالنها السامية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:23 am من طرف bf321
» جامعة المدينة العالمية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:22 am من طرف bf321
» كلية العلوم الإسلامية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:19 am من طرف bf321
» كلية العلوم المالية والإدارية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:17 am من طرف bf321
» مجمع مجلةجامعةالمدينةالعالميةالمحكمة
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:14 am من طرف bf321
» مركز اللغات
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:10 am من طرف bf321
» معهد تعليم اللغة العربية لغير الناطقين بها
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:09 am من طرف bf321
» موسوعة البهارات والتوابل للمطبخ واستعمالاتها بالصور
الأحد فبراير 01, 2015 3:30 pm من طرف zoubir1
» تزيين الكيك موضع شامل بالصور
الأحد فبراير 01, 2015 2:32 pm من طرف zoubir1
» عجينة اللوز وطرق استخدمها
الأحد فبراير 01, 2015 2:16 pm من طرف zoubir1
» طريقة عمل آيس كريم المانجو
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:28 am من طرف zoubir1
» طريقة عمل آيس كريم الشيكولاته
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:26 am من طرف zoubir1
» كتاب حلويات تقليدية من بنينة
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:18 am من طرف zoubir1
» سلسلة الوصفات المصورة 9 (الكيك والطارطات)
الأربعاء نوفمبر 26, 2014 3:06 pm من طرف ash123
» كتاب تعليم الطبخ مع شيف رمزى دجاج
الثلاثاء نوفمبر 25, 2014 2:19 am من طرف ahm819
» الجكوت...اكلة نوبية أصيلة
الأحد نوفمبر 09, 2014 8:23 am من طرف misssh
» كتاب الشيف حسن
الخميس أكتوبر 30, 2014 7:02 am من طرف doly83
» كتاب اطباق النخبة اكثر من رائع
الإثنين أكتوبر 27, 2014 12:45 pm من طرف SCHOOL1419
» مجلة فتافيت عدد رمضان2011
السبت أكتوبر 11, 2014 11:56 pm من طرف asmaa.hassan1
» كتاب مطبخ رمضان، الأعياد والمناسبات - رشيدة امهاوش كامل
الثلاثاء يوليو 15, 2014 3:10 pm من طرف jiji1234
» مجلة المطبخ لمنال العالم العدد الأول
السبت يونيو 07, 2014 6:07 am من طرف جيهانى سعد
» حصريا كتاب أطباق شهية لك ولأسرتك ماجدة رشيد
السبت مايو 10, 2014 6:08 am من طرف ABDOAIR
» صينية المسقعة الذيييييذة
الأربعاء مايو 07, 2014 6:42 am من طرف werasd
» أجنحة الدجاج المقرمشة
الجمعة مايو 02, 2014 8:03 am من طرف werasd
» انا اخترت سلطة السيزر
الجمعة مايو 02, 2014 8:00 am من طرف werasd
» طريقة التشيلي تشيز صوص
الجمعة مايو 02, 2014 7:29 am من طرف werasd
» الذ فطير مشلتت بالتفصيل ومعاه سر خطيييييييير وبالصور الكتيييييييير
الإثنين مارس 31, 2014 10:47 am من طرف وردة سبتمبر
» موسوعة شاملة لصنع البسبوسه
الإثنين مارس 31, 2014 2:59 am من طرف وردة سبتمبر
» كتاب وصفات جدتي (المطبخ الكندي التقليدي )
الأحد فبراير 16, 2014 3:26 pm من طرف waled kamal ali