يلا نعمل البيتزا
مع شيف كريم
..
ونبدا نجهز طلبات البيتزا وأول حاجة هتجهزها هي
عجينة البيتزا، لأنها محتاجة وقت علشان العجينة تخمر، وبيني وبينك كذه فيه أكتر من
طريقة لعمل عجينة البيتزا يعني فيه ناس تعملها ببيض ولبن وفيه ناس بتعملها من غير
بيض ولا لبن، واحنا هنقولك على الطريقتين واللي يعجبك فيهم
اعمليه..
عجينة البيتزا، لأنها محتاجة وقت علشان العجينة تخمر، وبيني وبينك كذه فيه أكتر من
طريقة لعمل عجينة البيتزا يعني فيه ناس تعملها ببيض ولبن وفيه ناس بتعملها من غير
بيض ولا لبن، واحنا هنقولك على الطريقتين واللي يعجبك فيهم
اعمليه..
العجينة على طريقة
نابولي
نابولي
المقادير:
• 3 أكواب دقيق
• 2 ملعقة خميرة
بر
بر
• 2/1ملعقة صغيرة ملح
•1 كوب ماء
دافئ
دافئ
• 3معالق كبيرة زيت ذرة
الطريقة:
1- اخلطي كوب ونصف دقيق مع الخميرة والملح وبعد كذا
ضيفي المويه والزيت، واخلطيهاكلهم بخلاطة البيض الكهربائي على سرعة عالية لمدة 3
دقائق.
ضيفي المويه والزيت، واخلطيهاكلهم بخلاطة البيض الكهربائي على سرعة عالية لمدة 3
دقائق.
2- ضيفي باقي الدقيق إلى الخليط السابق وقلبيه
باستخدام ملعقة خشبية.
باستخدام ملعقة خشبية.
3- انقلي العجينة على رخامة المطبخ أو على لوح خشبي
وابدئي في عجنها بإيدك لغاية ما تلاقيها بقت طرية ومطاطة وسهلة التشكيل على شكل
دوائر كبيرة.
وابدئي في عجنها بإيدك لغاية ما تلاقيها بقت طرية ومطاطة وسهلة التشكيل على شكل
دوائر كبيرة.
4- انقلي العجينة إلى الطبق البلاستيك أو طبق زجاجي
كبير وادهنيها بالزيت وغطيها بقطعة قماش او كيس وسيبيها في مكان دافي لمدة ساعتين
علشان تخمر وحجمها يزيد...
كبير وادهنيها بالزيت وغطيها بقطعة قماش او كيس وسيبيها في مكان دافي لمدة ساعتين
علشان تخمر وحجمها يزيد...
العجينة على طريقة
ملاينو
ملاينو
المقادير:
• 2 كوب دقيق
• 2 بيضة
• 2 معلقة زبدة
• كوب لبن
• ذرة ملح وفلفل
• 2 معلقة خميره
بر
بر
• 2/1معلقة سكر
الطريقة:
1- اخلطي الخميرة مع
السكر.
السكر.
2- هاتي طبق زجاج أو بلاستيك كبير وحطي فيه السمنة
واخلطيها\ وبعد كذاضيفي إليها باقي المقادير والخميرة والسكر واخلطيها مع بعض
باخلاط هتلاقي إن العجينة بقت جامدة شيلي الخلاط واعجني العجينة بإيدك لغاية ما
تلاقيها بقت طرية ومطاطة غطيها وسيبيها لمدة 3 ساعات عشان
تخمر.
واخلطيها\ وبعد كذاضيفي إليها باقي المقادير والخميرة والسكر واخلطيها مع بعض
باخلاط هتلاقي إن العجينة بقت جامدة شيلي الخلاط واعجني العجينة بإيدك لغاية ما
تلاقيها بقت طرية ومطاطة غطيها وسيبيها لمدة 3 ساعات عشان
تخمر.
بس يا ستي هذا كانوا أشهر طريقتين لعمل عجينة
البيتزا في إيطاليا وحبيت أقولهم في الأول لأن زي ما إنتي عارفة إن أهم حاجة في
البيتزا هي العجينة وعلى فكرة العجينة\هذي هتستخدميها في عمل أي نوع
إنتي
البيتزا في إيطاليا وحبيت أقولهم في الأول لأن زي ما إنتي عارفة إن أهم حاجة في
البيتزا هي العجينة وعلى فكرة العجينة\هذي هتستخدميها في عمل أي نوع
إنتي
عايزاه من أنواع
البيتزا..
البيتزا..
وفيه حاجة تانية مهمة لازم تكوني عارفاها علشان
هتحتاجيها في عمل كل نوع من أنواع البيتزا
وهي..
هتحتاجيها في عمل كل نوع من أنواع البيتزا
وهي..
صلصة
البيتزا
البيتزا
المقادير:
• 4 حبات طماطم مقشرة ومقطعة مكعبات صغيرة
• 4 ملاعق كبيرة معجون
طماطم
طماطم
• 2 ملعقة كبيرة زيت ذرة
• 1 ملعقة صغيرة زعتر جاف
ومطحون
ومطحون
• 1 ملعقة صغيرة أوريجانو، أو نعناع، جاف
ومطحون
ومطحون
• 1 ملعقة كبيرة ملح وفلفل
الطريقة:
1. سخني الزيت في طاسة على نار هادية، وبعد كده
ضيفي الطماطم ومعجون الطماطم والزعتر والأوريجانو أو النعناع و4/3 كوب ماء وسيبي
الخليط على النار لمدة نص ساعة علشان
يتسبك...
ضيفي الطماطم ومعجون الطماطم والزعتر والأوريجانو أو النعناع و4/3 كوب ماء وسيبي
الخليط على النار لمدة نص ساعة علشان
يتسبك...
بعد ما تلاقيه اتسبّك أو بقى تقيل شيليه من على
البوتجاز واستخدميه في عمل البيتزا زي ما
قلنا.
البوتجاز واستخدميه في عمل البيتزا زي ما
قلنا.
البيتزا
العادية
المقادير
1 فلفلة خضراء وسط مقطعة شرائح
8 حبات فطر مقطع شرائح
1 طماطم كبيرة مقطعة شرائح رفيعة
1/4 كوب شرائح زيتون أسود أو أخضر
12 شريحة جبنة مودزرلا (250 غرام)
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:25 am من طرف bf321
» جامعة المدينة العالمية ورسالنها السامية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:23 am من طرف bf321
» جامعة المدينة العالمية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:22 am من طرف bf321
» كلية العلوم الإسلامية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:19 am من طرف bf321
» كلية العلوم المالية والإدارية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:17 am من طرف bf321
» مجمع مجلةجامعةالمدينةالعالميةالمحكمة
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:14 am من طرف bf321
» مركز اللغات
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:10 am من طرف bf321
» معهد تعليم اللغة العربية لغير الناطقين بها
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:09 am من طرف bf321
» موسوعة البهارات والتوابل للمطبخ واستعمالاتها بالصور
الأحد فبراير 01, 2015 3:30 pm من طرف zoubir1
» تزيين الكيك موضع شامل بالصور
الأحد فبراير 01, 2015 2:32 pm من طرف zoubir1
» عجينة اللوز وطرق استخدمها
الأحد فبراير 01, 2015 2:16 pm من طرف zoubir1
» طريقة عمل آيس كريم المانجو
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:28 am من طرف zoubir1
» طريقة عمل آيس كريم الشيكولاته
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:26 am من طرف zoubir1
» كتاب حلويات تقليدية من بنينة
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:18 am من طرف zoubir1
» سلسلة الوصفات المصورة 9 (الكيك والطارطات)
الأربعاء نوفمبر 26, 2014 3:06 pm من طرف ash123
» كتاب تعليم الطبخ مع شيف رمزى دجاج
الثلاثاء نوفمبر 25, 2014 2:19 am من طرف ahm819
» الجكوت...اكلة نوبية أصيلة
الأحد نوفمبر 09, 2014 8:23 am من طرف misssh
» كتاب الشيف حسن
الخميس أكتوبر 30, 2014 7:02 am من طرف doly83
» كتاب اطباق النخبة اكثر من رائع
الإثنين أكتوبر 27, 2014 12:45 pm من طرف SCHOOL1419
» مجلة فتافيت عدد رمضان2011
السبت أكتوبر 11, 2014 11:56 pm من طرف asmaa.hassan1
» كتاب مطبخ رمضان، الأعياد والمناسبات - رشيدة امهاوش كامل
الثلاثاء يوليو 15, 2014 3:10 pm من طرف jiji1234
» مجلة المطبخ لمنال العالم العدد الأول
السبت يونيو 07, 2014 6:07 am من طرف جيهانى سعد
» حصريا كتاب أطباق شهية لك ولأسرتك ماجدة رشيد
السبت مايو 10, 2014 6:08 am من طرف ABDOAIR
» صينية المسقعة الذيييييذة
الأربعاء مايو 07, 2014 6:42 am من طرف werasd
» أجنحة الدجاج المقرمشة
الجمعة مايو 02, 2014 8:03 am من طرف werasd
» انا اخترت سلطة السيزر
الجمعة مايو 02, 2014 8:00 am من طرف werasd
» طريقة التشيلي تشيز صوص
الجمعة مايو 02, 2014 7:29 am من طرف werasd
» الذ فطير مشلتت بالتفصيل ومعاه سر خطيييييييير وبالصور الكتيييييييير
الإثنين مارس 31, 2014 10:47 am من طرف وردة سبتمبر
» موسوعة شاملة لصنع البسبوسه
الإثنين مارس 31, 2014 2:59 am من طرف وردة سبتمبر
» كتاب وصفات جدتي (المطبخ الكندي التقليدي )
الأحد فبراير 16, 2014 3:26 pm من طرف waled kamal ali