فن الطهى مع شيف عادل

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
فن الطهى مع شيف عادل

Share |

المواضيع الأخيرة

» المكتبة الرقمية
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:25 am من طرف bf321

» جامعة المدينة العالمية ورسالنها السامية
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:23 am من طرف bf321

» جامعة المدينة العالمية
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:22 am من طرف bf321

» كلية العلوم الإسلامية
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:19 am من طرف bf321

» كلية العلوم المالية والإدارية
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:17 am من طرف bf321

» مجمع مجلةجامعةالمدينةالعالميةالمحكمة
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:14 am من طرف bf321

» مركز اللغات
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:10 am من طرف bf321

» معهد تعليم اللغة العربية لغير الناطقين بها
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:09 am من طرف bf321

» موسوعة البهارات والتوابل للمطبخ واستعمالاتها بالصور
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالأحد فبراير 01, 2015 3:30 pm من طرف zoubir1

» تزيين الكيك موضع شامل بالصور
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالأحد فبراير 01, 2015 2:32 pm من طرف zoubir1

» عجينة اللوز وطرق استخدمها
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالأحد فبراير 01, 2015 2:16 pm من طرف zoubir1

» طريقة عمل آيس كريم المانجو
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالخميس ديسمبر 04, 2014 4:28 am من طرف zoubir1

» طريقة عمل آيس كريم الشيكولاته
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالخميس ديسمبر 04, 2014 4:26 am من طرف zoubir1

» كتاب حلويات تقليدية من بنينة
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالخميس ديسمبر 04, 2014 4:18 am من طرف zoubir1

» سلسلة الوصفات المصورة 9 (الكيك والطارطات)
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالأربعاء نوفمبر 26, 2014 3:06 pm من طرف ash123

» كتاب تعليم الطبخ مع شيف رمزى دجاج
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالثلاثاء نوفمبر 25, 2014 2:19 am من طرف ahm819

» الجكوت...اكلة نوبية أصيلة
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالأحد نوفمبر 09, 2014 8:23 am من طرف misssh

» كتاب الشيف حسن
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالخميس أكتوبر 30, 2014 7:02 am من طرف doly83

» كتاب اطباق النخبة اكثر من رائع
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالإثنين أكتوبر 27, 2014 12:45 pm من طرف SCHOOL1419

» مجلة فتافيت عدد رمضان2011
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالسبت أكتوبر 11, 2014 11:56 pm من طرف asmaa.hassan1

» كتاب مطبخ رمضان، الأعياد والمناسبات - رشيدة امهاوش كامل
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالثلاثاء يوليو 15, 2014 3:10 pm من طرف jiji1234

» مجلة المطبخ لمنال العالم العدد الأول
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالسبت يونيو 07, 2014 6:07 am من طرف جيهانى سعد

» حصريا كتاب أطباق شهية لك ولأسرتك ماجدة رشيد
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالسبت مايو 10, 2014 6:08 am من طرف ABDOAIR

» صينية المسقعة الذيييييذة
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالأربعاء مايو 07, 2014 6:42 am من طرف werasd

» أجنحة الدجاج المقرمشة
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالجمعة مايو 02, 2014 8:03 am من طرف werasd

» انا اخترت سلطة السيزر
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالجمعة مايو 02, 2014 8:00 am من طرف werasd

» طريقة التشيلي تشيز صوص
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالجمعة مايو 02, 2014 7:29 am من طرف werasd

» الذ فطير مشلتت بالتفصيل ومعاه سر خطيييييييير وبالصور الكتيييييييير
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالإثنين مارس 31, 2014 10:47 am من طرف وردة سبتمبر

» موسوعة شاملة لصنع البسبوسه
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالإثنين مارس 31, 2014 2:59 am من طرف وردة سبتمبر

» كتاب وصفات جدتي (المطبخ الكندي التقليدي )
شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Emptyالأحد فبراير 16, 2014 3:26 pm من طرف waled kamal ali

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى

اشترك ليصلك كل جديد

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

تولبار المنتدى

شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Labels=0

صحف

New Page 1

القدس

الأيام

الاقتصاديه

اليوم

 الشرق الاوسط

cnn

bbc

اخبار الخليج

العربيه

البيان

الجزيرة

المدينة

الرياض

الوطن

عكاظ

الوطن

الرايه

سيدتي

 

عداد الزوار


+9
علياء الفرا
didabou
الدلع توته
ام ياسو
semon26
دودي
شيمو
misssh
chefadel55
13 مشترك

    شات المطبخ ( اطلبى وانا اجيب )

    chefadel55
    chefadel55
    المدير العام

    المدير العام


    ذكر
    تاريخ التسجيل : 23/10/2009
    الموقع : فن الطهى
    المزاج المزاج : نحمد الله

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Empty شات المطبخ ( اطلبى وانا اجيب )

    مُساهمة من طرف chefadel55 الخميس مارس 11, 2010 5:14 pm

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Sdfsdu
    اعضاء المنتدى الكرام فى هذا الموضع كل من لديه وصفة يضع اسم الاكلة وان شاء الله
    ا ضعها فى هذا الموضوع



    طريقة الطلب

    يكتب اسم الآكلة

    نوع الطبق ( حلويات لحوم الخ



    الرد هيكون فى خلال 24 ساعة او اقل حسب ما أكون متواجد فى المنتدى



    فى انتظار طلبتكم



    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) 56527858


    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) 7e9bf58f21ro1

    misssh
    misssh
    Chief bathhouse
    Chief bathhouse


    انثى
    تاريخ التسجيل : 26/02/2010

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Empty رد: شات المطبخ ( اطلبى وانا اجيب )

    مُساهمة من طرف misssh الجمعة مارس 12, 2010 9:46 am

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) DE142_L
    misssh
    misssh
    Chief bathhouse
    Chief bathhouse


    انثى
    تاريخ التسجيل : 26/02/2010

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Empty رد: شات المطبخ ( اطلبى وانا اجيب )

    مُساهمة من طرف misssh الجمعة مارس 12, 2010 10:02 am

    مبرووك افتتاح الموضوع الجديد واحب انتهز الفرصة واسال على طريقة عمل البسكوت بالكاستردنوع الطبق بسكويت حلو
    وجزاك الله خيرا على تعبك معاناشات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) W9fq8
    chefadel55
    chefadel55
    المدير العام

    المدير العام


    ذكر
    تاريخ التسجيل : 23/10/2009
    الموقع : فن الطهى
    المزاج المزاج : نحمد الله

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Empty رد: شات المطبخ ( اطلبى وانا اجيب )

    مُساهمة من طرف chefadel55 الجمعة مارس 12, 2010 10:29 am

    misssh كتب:مبرووك افتتاح الموضوع الجديد واحب انتهز الفرصة واسال على طريقة عمل البسكوت بالكاستردنوع الطبق بسكويت حلو
    وجزاك الله خيرا على تعبك معانا

    شكرا ليكى انتى صحبة الفكره

    بسكويت الكاسترد
    المكونات والمقادير
    المقادير
    1- قالب زبدة 227 + 2معلقة طعام
    2- 3/1 كوب سكر مطحون
    3- 2/1 1 كوب طحين +ذرة ملح
    4- 3 ملاق كستر بودرة


    طريقة التحضير
    الطريقة
    يضرب الزبد مع السكر جيدا في خلاط الكيك الى أن تصبح مثل الكريمة
    ينخل الطحين والكستر والملح ويضاف على خليط الزبد ويخلط مع بعض الى أن تصبح عجينة لينة متماسكة
    يحضر قمع لتشكيل البسكويت وتحضر صينية مدهون بقليل من الزيت وتشكل على شكل
    أصداف أو زهور يدخل الفرن . يخرج من الفرن ويترك يبرد تماما

    وده موضوع فى 100 وصفة بسكويت بالمنتدى
    https://chefadel55.ahlamontada.com/montada-f2/topic-t599.htm

    ودى طريقة ممكن تستخدمى فيها الوصفه

    بسكوت بالكاستر والموز
    المقادير:

    3 م/ك كاستر
    2 كوب لبن
    سكر
    باكو كريم شانتيه
    بسكوت من الوصفه اعلاه
    2 م/ك قشطة
    موز
    شيكولاتة مبشورة

    الطريقة:

    نرص الموز المقطع فى قالب بايركس وفوقه البسكوت
    نعمل الكاستر واللبن والسكر
    ونضرب الكريم شانتيه
    نخلط الكريم شانتيه والكاستر والقشطة
    نصبهم فوق البسكوت
    نرش فوقهم الشيكولاتة
    يوضع فى الثلاجة
    misssh
    misssh
    Chief bathhouse
    Chief bathhouse


    انثى
    تاريخ التسجيل : 26/02/2010

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Empty رد: شات المطبخ ( اطلبى وانا اجيب )

    مُساهمة من طرف misssh السبت مارس 13, 2010 6:24 am

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) DE142_L
    chefadel55
    chefadel55
    المدير العام

    المدير العام


    ذكر
    تاريخ التسجيل : 23/10/2009
    الموقع : فن الطهى
    المزاج المزاج : نحمد الله

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Empty رد: شات المطبخ ( اطلبى وانا اجيب )

    مُساهمة من طرف chefadel55 السبت مارس 13, 2010 2:20 pm

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Atre342
    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) 566
    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Dfhdfgdfg
    شيمو
    شيمو
    chef vip
    chef vip


    تاريخ التسجيل : 14/03/2010

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Empty رد: شات المطبخ ( اطلبى وانا اجيب )

    مُساهمة من طرف شيمو الأحد مارس 14, 2010 9:05 am

    من فضلك عايزه عجينه الساليزونات وحشواتها
    دودي
    دودي


    تاريخ التسجيل : 25/02/2010

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Empty رد: شات المطبخ ( اطلبى وانا اجيب )

    مُساهمة من طرف دودي الأحد مارس 14, 2010 11:56 am

    جزاك الله كل خير شيف عادل
    عاوزة من فضلك كتاب الطبخ علم وفن لنرجس سابا
    chefadel55
    chefadel55
    المدير العام

    المدير العام


    ذكر
    تاريخ التسجيل : 23/10/2009
    الموقع : فن الطهى
    المزاج المزاج : نحمد الله

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Empty رد: شات المطبخ ( اطلبى وانا اجيب )

    مُساهمة من طرف chefadel55 الأحد مارس 14, 2010 4:39 pm

    شيمو كتب:من فضلك عايزه عجينه الساليزونات وحشواتها


    عجينة الساليزون
    2 ونص كيلو دقيق
    3 كوبايات ماء
    نص كيلو زبده
    3 معالق كبيره ملح
    8 بيضات
    كل ده يتحط فى العجانه ويتعجن مع بعضه كويس
    هايدى عجينة متماسكة حوالى 3 كيلو
    نقسمها نصين
    كل نص نفرده كويس ونحط وسطه نص كيلو زبده تانى
    بس الزبده لازم تكون متماسكه من التلاجة وتفرد لوحدها وبعدين نحطها
    ونطبق على الزبده أطراف العجين من الاركان
    وتفرد تانى ( كل ده باستعمال النشابه والعضلات شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Blush )
    نكرر تلات مرات التطبيق والفرد
    ثم توضع بالتلاجة لتانى يوم ويكرر الفرد والتطبيق 3 مرات برضه
    وتعاد للتلاجة لليوم التالى وهكذا
    يعنى تاخد 3 ايام للانتهاء منها
    بعد كده تقسم لاى اشكال قبل الخبز وتوضع الاضافات
    ومنها اضافات تدخل الفرن واضافات تانيه بعد الخروج من الفرن


    وده فديو فى حشوات والطريقة

    chefadel55
    chefadel55
    المدير العام

    المدير العام


    ذكر
    تاريخ التسجيل : 23/10/2009
    الموقع : فن الطهى
    المزاج المزاج : نحمد الله

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Empty رد: شات المطبخ ( اطلبى وانا اجيب )

    مُساهمة من طرف chefadel55 الأحد مارس 14, 2010 4:42 pm

    دودي كتب:جزاك الله كل خير شيف عادل
    عاوزة من فضلك كتاب الطبخ علم وفن لنرجس سابا

    والله لو عندى ما أيخل بيه عليكم الكتاب قديم ومشعارف اجيبو فى اكثر من عضوه طلبيت من هذا الكتاب وربنا يسهل
    semon26
    semon26
    chef vip
    chef vip


    تاريخ التسجيل : 01/03/2010

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Empty رد: شات المطبخ ( اطلبى وانا اجيب )

    مُساهمة من طرف semon26 الأربعاء مارس 17, 2010 8:38 am

    من فضلك يا شيف عايزة اعرف ليه العدس بجبة بتاع الكشرى فى المحلات بيكون لونة رمادى وطعمه ظريف وفى البيت بيكون لونة بنى ومش نفس الطعم ولك جزيل الشكر على فكرة يا شيف كتاب نرجس سابا احدث بكتير من كتاب ابلة نظيرة وعلى ما سمعت اتقسم الى6 اجزاء وهى كانت استاذة فى كلية الاقتصاد امنزلى والكتاب اصدار دار المعارف وانا شفت كتاب المعجنات عند قريبتى ممتاز ومش بس بيشرح المقادير والطريقة كمان بيهتم بالتكنيك
    ام ياسو
    ام ياسو


    تاريخ التسجيل : 07/03/2010

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Empty رد: شات المطبخ ( اطلبى وانا اجيب )

    مُساهمة من طرف ام ياسو الأربعاء مارس 17, 2010 8:47 am

    جزاك الله كل خير يا شيف انا كمان عايزه كتاب نرجس سابا ياريت تلاقى الكتاب وتنزله لينا معليش بنتعبك معانا ربنا يجعله فى ميزان حسناتك
    chefadel55
    chefadel55
    المدير العام

    المدير العام


    ذكر
    تاريخ التسجيل : 23/10/2009
    الموقع : فن الطهى
    المزاج المزاج : نحمد الله

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Empty رد: شات المطبخ ( اطلبى وانا اجيب )

    مُساهمة من طرف chefadel55 الأربعاء مارس 17, 2010 2:22 pm

    semon26 كتب:من فضلك يا شيف عايزة اعرف ليه العدس بجبة بتاع الكشرى فى المحلات بيكون لونة رمادى وطعمه ظريف وفى البيت بيكون لونة بنى ومش نفس الطعم ولك جزيل الشكر ع

    وانتنى بتسلقلى العدس ضيفى معلقة كمون بيخلى طعمه حلو زى بتاع المحللات

    احب اوضح حاجة فى كتير مايعرفهاش بالنسبة لأكل المحلات ليه الطعم بيختلف جربى اعملى ارز كمية صغيرة و اعملى ارز بكمية كبيره بنفس المكونات والتوابل هاتلاقى فى فرق فى الطعم هى الفكره فى الكميةالمطبوخ
    semon26
    semon26
    chef vip
    chef vip


    تاريخ التسجيل : 01/03/2010

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Empty رد: شات المطبخ ( اطلبى وانا اجيب )

    مُساهمة من طرف semon26 الأربعاء مارس 17, 2010 4:21 pm

    اشكرك يا شيف بارك الله فيك
    شيمو
    شيمو
    chef vip
    chef vip


    تاريخ التسجيل : 14/03/2010

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Empty رد: شات المطبخ ( اطلبى وانا اجيب )

    مُساهمة من طرف شيمو الخميس مارس 18, 2010 10:26 am

    شكرا ياشيف على عجينه الساليزونات بس ياريت تقولى ازى اشكل العجينه واحشيها ازاى انا بحب الساليزونات قوى وكان نفسى عجينتها تكون اسهل من كده
    وياريت ياشيف تقولى طريقه عمل السويسرول
    وشكرا على مجهودك معانا ده بجد احلى موقع للاكلات انا دخلت عليه
    ومن ساعتها مدخلتش على اى موقع تانى غيره
    شيمو
    شيمو
    chef vip
    chef vip


    تاريخ التسجيل : 14/03/2010

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Empty رد: شات المطبخ ( اطلبى وانا اجيب )

    مُساهمة من طرف شيمو الخميس مارس 18, 2010 10:37 am

    معلش ياشيف قولى ايه هو الفريش كريم واسم منتجات ليه وياريتمنجات سعوديه انا عايشه فى السعوديه ومشعارفه اسم منتج للفريش كريم
    chefadel55
    chefadel55
    المدير العام

    المدير العام


    ذكر
    تاريخ التسجيل : 23/10/2009
    الموقع : فن الطهى
    المزاج المزاج : نحمد الله

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Empty رد: شات المطبخ ( اطلبى وانا اجيب )

    مُساهمة من طرف chefadel55 الخميس مارس 18, 2010 11:04 am

    شيمو كتب:معلش ياشيف قولى ايه هو الفريش كريم واسم منتجات ليه وياريتمنجات سعوديه انا عايشه فى السعوديه ومشعارفه اسم منتج للفريش كريم

    الفرش كريم هو الكريمة البانى لو فى منتجات جهينة ودى صوره للعلبة شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) 77027024
    دى للحلو
    او من محل البان لو فى فى السعودية

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) 288292_11248533976
    دى للطهى
    chefadel55
    chefadel55
    المدير العام

    المدير العام


    ذكر
    تاريخ التسجيل : 23/10/2009
    الموقع : فن الطهى
    المزاج المزاج : نحمد الله

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Empty رد: شات المطبخ ( اطلبى وانا اجيب )

    مُساهمة من طرف chefadel55 الخميس مارس 18, 2010 11:25 am

    شيمو كتب:شكرا ياشيف على عجينه الساليزونات بس ياريت تقولى ازى اشكل العجينه واحشيها ازاى انا بحب الساليزونات قوى وكان نفسى عجينتها تكون اسهل من كده
    وياريت ياشيف تقولى طريقه عمل السويسرول
    وشكرا على مجهودك معانا ده بجد احلى موقع للاكلات انا دخلت عليه
    ومن ساعتها مدخلتش على اى موقع تانى غيره

    شكر ا ليكى ولذوئك وكلا مك الجميل ان شاء الله هعمل موضع كامل لساليزون وحشوتة قريبا باذن الله
    السويسرول

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Rouleau_pic




    [size=21]شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Rose03الــــمــــــقـــــــــــ اديــــــــرشات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Rose03




    -60جرام صفار البيض+40جرام من السكر
    -145جرام بياض البيض+110جرام من السكر
    -250جرام زبدة طرية
    -30جرام بودرة الكاكاو
    -40جرام حليب
    -65جرام من الدقيق



    ملاحظة(السوائل نزنها بالجرام بواسطة ميزان المطبخ)





    طـــــــريــــــقــــــة الـــــتـــــحــــضــــــ يــــر





    نخلط الزبده الطرية جيدا



    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) 1-02




    نخلط صفار البيض مع السكر الى ان يمتزج الخليط جيدا



    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) 1-03



    ثم نضيف اليه الدقيق



    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) 1-04




    نخلط بودرة الكاكاو مع الحليب



    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) 1-05




    نخلط بياض البيض مع السكر حتى يصبح مثل الثلج




    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) 1-08



    نخلط خليط صفار البيض مع الزبده الطرية مع خلطي الكاكاو
    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) 1-09



    نأخد بياض البيض ونخلطه مع العجين وفي الآخر نضعه في صينية
    تكون مستطيلة الشكل او مربعة





    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) 1-10



    وندخله للفرن حتى ينضج



    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) 1-11



    مـــــــــقـــــــــــادي ـــــــــر
    لــــــتــــــزيـــــيـــ ــــن الــــــكـــــيـــــك





    -50غرام من ربده+الطرية كريم شانتية



    35غرام من السكر



    -القليل من نكهة الفانيليا




    الـــــــطــــــــــريـــ ــــقـــــــــة




    أولا نقوم بخلط الزبده الطرية مع السكر والفانيليا
    ونقوم بوضعها فوق الكيك وذلك بعد أن يبرد



    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) 2-1-a




    وبعد ذلك نقوم بلف الكيك الى أن نحصل على كيك ملفوف بهذه
    الطريقة




    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) 2-2



    نزينه بعد ذلك بالكريما



    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) 2-3



    وفي الآخر نحصل على كيك لذيذ وشكلو حلو ومميز
    نقوم بتقطيعه كما هو مبين في الصورة

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Rouleau_pic
    [/size]
    .
    avatar
    الدلع توته
    chef vip
    chef vip


    انثى
    تاريخ التسجيل : 24/01/2010
    المزاج المزاج : عال

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Empty رد: شات المطبخ ( اطلبى وانا اجيب )

    مُساهمة من طرف الدلع توته الثلاثاء أبريل 13, 2010 6:05 am

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) DE142_L
    semon26
    semon26
    chef vip
    chef vip


    تاريخ التسجيل : 01/03/2010

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Empty رد: شات المطبخ ( اطلبى وانا اجيب )

    مُساهمة من طرف semon26 الثلاثاء أبريل 13, 2010 10:37 am

    شيف عادل حماتى موجودة عندى وهى ست كبيرة 80 سنة ربنا يطول عمرها بركة لينا وعاوزة اعمل لها كيكة وبسكوتما يكونش فيه دهون لان عندها الكبد والسكر وكلوستيرول وحاجات كتير ربنا يديك الصحة ممكن حاجات حلوة بالمواصفات دى عملت لها كيكة 5بيضة وملعقة سمن و2ونصف دقيق وكوب لبن وباكو بيكنج بودر ومشى الحال وكانت مبسوطة خالص وبقت تدعيلى بس ضميرى مانبنى علشان حطيت البيض كامل وهى عندها كوليسترول فيا ريت تساعدنى وحقولها تدعيلك منابك من الدعاء مضمون
    chefadel55
    chefadel55
    المدير العام

    المدير العام


    ذكر
    تاريخ التسجيل : 23/10/2009
    الموقع : فن الطهى
    المزاج المزاج : نحمد الله

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Empty رد: شات المطبخ ( اطلبى وانا اجيب )

    مُساهمة من طرف chefadel55 الثلاثاء أبريل 13, 2010 11:00 am

    semon26 كتب:شيف عادل حماتى موجودة عندى وهى ست كبيرة 80 سنة ربنا يطول عمرها بركة لينا وعاوزة اعمل لها كيكة وبسكوتما يكونش فيه دهون لان عندها الكبد والسكر وكلوستيرول وحاجات كتير ربنا يديك الصحة ممكن حاجات حلوة بالمواصفات دى عملت لها كيكة 5بيضة وملعقة سمن و2ونصف دقيق وكوب لبن وباكو بيكنج بودر ومشى الحال وكانت مبسوطة خالص وبقت تدعيلى بس ضميرى مانبنى علشان حطيت البيض كامل وهى عندها كوليسترول فيا ريت تساعدنى وحقولها تدعيلك منابك من الدعاء مضمون


    كيكة الشوكولاتة لأصحاب مرض السكر


    المقادير

    · 1 2/3 كوب دقيق

    · 1 ¼ كوب سكر دايت سبليندا

    · 2/3 كوب كاكاو غير محلى

    · 1 ½ ملعقة شاي ببكنغ صودا




    · ملعقة شاي ملح

    · ½ كوب صلصة التفاح

    · 1 ½ كوب زبادي من غير دسم

    · ملعقة طعام فانيلا

    · 4 بياض بيض

    سوف تقومين بـ:

    · رشي صينية الفرن بالزيت.

    · انخلي الدقيق مع الكاكاو والبيكنغ صودا والملح.

    · اخفقي البيض مع السكر والفانيلا جيدا.

    · أضيفي الزبادي وصلصة التفاح. اضيفي اليه المكونات الجافة
    واخفقيها على شرعة بطيئة.

    · اسكبيها في صينية الكيك. اخبزيها من 30-35 دقيقة أو حتى
    تنضج.


    ============================================

    الوصفة دى مؤقتن
    semon26
    semon26
    chef vip
    chef vip


    تاريخ التسجيل : 01/03/2010

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Empty رد: شات المطبخ ( اطلبى وانا اجيب )

    مُساهمة من طرف semon26 الثلاثاء أبريل 13, 2010 11:12 am

    الف شكر وربنا ما يحرمنا منك ودلوقتى حروح انفذها
    misssh
    misssh
    Chief bathhouse
    Chief bathhouse


    انثى
    تاريخ التسجيل : 26/02/2010

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Empty رد: شات المطبخ ( اطلبى وانا اجيب )

    مُساهمة من طرف misssh الأربعاء أبريل 14, 2010 12:33 pm

    لو سمحت يا شيف كنت اكلت عند واحد وهو شيف برضه فراخ بروستد وقالى الطريقة انه بينقع الدجاج فى دقيق وخميرة بيرة والبهارات وتانى يوم بيقليها
    فانا عايزة اعرف الطريقة بالتفصيل الممل لانى جربت الطريقة الى بدقيق الذرة والطريقة التانية الى بالكورن فيلكس وماعجبيتنيش
    وشكرا
    شيمو
    شيمو
    chef vip
    chef vip


    تاريخ التسجيل : 14/03/2010

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Empty رد: شات المطبخ ( اطلبى وانا اجيب )

    مُساهمة من طرف شيمو الخميس أبريل 15, 2010 10:54 am

    ممكن طريقه الشكلمه ياشيف
    chefadel55
    chefadel55
    المدير العام

    المدير العام


    ذكر
    تاريخ التسجيل : 23/10/2009
    الموقع : فن الطهى
    المزاج المزاج : نحمد الله

    شات المطبخ  (  اطلبى وانا اجيب ) Empty رد: شات المطبخ ( اطلبى وانا اجيب )

    مُساهمة من طرف chefadel55 الخميس أبريل 15, 2010 6:48 pm

    misssh كتب:لو سمحت يا شيف كنت اكلت عند واحد وهو شيف برضه فراخ بروستد وقالى الطريقة انه بينقع الدجاج فى دقيق وخميرة بيرة والبهارات وتانى يوم بيقليها
    فانا عايزة اعرف الطريقة بالتفصيل الممل لانى جربت الطريقة الى بدقيق الذرة والطريقة التانية الى بالكورن فيلكس وماعجبيتنيش
    وشكرا
    طب ان هوقلك طريق جديد وجميلة
    نقطع الفرخة زى مانتى حبة اربعة او ثمانية افضل
    وننقعها فى لبن رايب 12 شاعة ثن نحضر عجينة التنبورا ومكونتها 2كوب دقيق 1كوب نشا زجاجة صودا ملح فلفل ابيض 1 بيضة وماء حسب السمك
    الطريقة
    اول حاجة نضع جميع المكونات الجافة مع بعض
    نضع الصودا والبيض والماء ثم نضع المواد الجافة ونخفق حتى نحصل على عجينة مث عحينة القطايف ليست بسيميكو او خفيفة
    ثم نعفر الفرلخ بالدقيق ثم فى التمبور ثم فى الزيت غزير
    ودعيلى وانتى بتكلى

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة أبريل 26, 2024 7:06 am