فن الطهى مع شيف عادل

Share |

المواضيع الأخيرة

» المكتبة الرقمية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:25 am من طرف bf321

» جامعة المدينة العالمية ورسالنها السامية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:23 am من طرف bf321

» جامعة المدينة العالمية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:22 am من طرف bf321

» كلية العلوم الإسلامية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:19 am من طرف bf321

» كلية العلوم المالية والإدارية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:17 am من طرف bf321

» مجمع مجلةجامعةالمدينةالعالميةالمحكمة
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:14 am من طرف bf321

» مركز اللغات
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:10 am من طرف bf321

» معهد تعليم اللغة العربية لغير الناطقين بها
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:09 am من طرف bf321

» موسوعة البهارات والتوابل للمطبخ واستعمالاتها بالصور
الأحد فبراير 01, 2015 3:30 pm من طرف zoubir1

» تزيين الكيك موضع شامل بالصور
الأحد فبراير 01, 2015 2:32 pm من طرف zoubir1

» عجينة اللوز وطرق استخدمها
الأحد فبراير 01, 2015 2:16 pm من طرف zoubir1

» طريقة عمل آيس كريم المانجو
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:28 am من طرف zoubir1

» طريقة عمل آيس كريم الشيكولاته
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:26 am من طرف zoubir1

» كتاب حلويات تقليدية من بنينة
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:18 am من طرف zoubir1

» سلسلة الوصفات المصورة 9 (الكيك والطارطات)
الأربعاء نوفمبر 26, 2014 3:06 pm من طرف ash123

» كتاب تعليم الطبخ مع شيف رمزى دجاج
الثلاثاء نوفمبر 25, 2014 2:19 am من طرف ahm819

» الجكوت...اكلة نوبية أصيلة
الأحد نوفمبر 09, 2014 8:23 am من طرف misssh

» كتاب الشيف حسن
الخميس أكتوبر 30, 2014 7:02 am من طرف doly83

» كتاب اطباق النخبة اكثر من رائع
الإثنين أكتوبر 27, 2014 12:45 pm من طرف SCHOOL1419

» مجلة فتافيت عدد رمضان2011
السبت أكتوبر 11, 2014 11:56 pm من طرف asmaa.hassan1

» كتاب مطبخ رمضان، الأعياد والمناسبات - رشيدة امهاوش كامل
الثلاثاء يوليو 15, 2014 3:10 pm من طرف jiji1234

» مجلة المطبخ لمنال العالم العدد الأول
السبت يونيو 07, 2014 6:07 am من طرف جيهانى سعد

» حصريا كتاب أطباق شهية لك ولأسرتك ماجدة رشيد
السبت مايو 10, 2014 6:08 am من طرف ABDOAIR

» صينية المسقعة الذيييييذة
الأربعاء مايو 07, 2014 6:42 am من طرف werasd

» أجنحة الدجاج المقرمشة
الجمعة مايو 02, 2014 8:03 am من طرف werasd

» انا اخترت سلطة السيزر
الجمعة مايو 02, 2014 8:00 am من طرف werasd

» طريقة التشيلي تشيز صوص
الجمعة مايو 02, 2014 7:29 am من طرف werasd

» الذ فطير مشلتت بالتفصيل ومعاه سر خطيييييييير وبالصور الكتيييييييير
الإثنين مارس 31, 2014 10:47 am من طرف وردة سبتمبر

» موسوعة شاملة لصنع البسبوسه
الإثنين مارس 31, 2014 2:59 am من طرف وردة سبتمبر

» كتاب وصفات جدتي (المطبخ الكندي التقليدي )
الأحد فبراير 16, 2014 3:26 pm من طرف waled kamal ali

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى

اشترك ليصلك كل جديد

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

تولبار المنتدى

صحف

New Page 1

القدس

الأيام

الاقتصاديه

اليوم

 الشرق الاوسط

cnn

bbc

اخبار الخليج

العربيه

البيان

الجزيرة

المدينة

الرياض

الوطن

عكاظ

الوطن

الرايه

سيدتي

 

عداد الزوار


دونات هش من مطبخى

شاطر

asmaabhr
المدير العام

المدير العام

انثى
تاريخ التسجيل : 25/07/2010
الموقع : مصر السويس
المزاج المزاج : happy

دونات هش من مطبخى

مُساهمة من طرف asmaabhr في السبت مارس 24, 2012 6:30 pm





















































المقادير:






2.5 كوب دقيق


1 بيضة



فانيليا-غطا خل ( لانه بيعمل عمل محسن الخبز وبيعطى المخبوزات طراوة تجنن)



2.5 ملعقة كبيرة زبدة مذابة


0.75 كوب حليب دافئ


2.5 ملعقة صغيرة خميرة


2 ملعقة كبيرة سكر


2 ملعقة كبيرة حليب بودرة


0.5 كوب بطاطس مسلوقة ومهروسة كويس جدا جدا



ذرة ملح







الطريقة:







**نسلق بطاطساية ونهرسها كويس اوي (لازم تتهرس تمام جدا عشان متكلعكش في العجين)

























ومانرميش ماء السلق عشان بيساعد علي تخمير العجين هناخد شوية صغيرة منه نحطها على الخميرة وندوبها




















**نحط البطاطس المهروسة و نضيف عليها البيضة المخفوقة مع الفانيليا والخل



**نضيف عليهم الزبدة المذابة واللبن الدافئ



**نضيف عليهم الخميرة المذابة في قليل من ماء سلق البطاطس الدافئ وعليها معلقة سكر



**نضيف الدقيق المضاف اليه معلقتين السكر وذرة الملح والحليب البودرة





**نعجن فترة كويس... العجين في الاول هيبقي بيلزق شوية نفضل نعجن فيه لحد مايلم وممكن نضيف شوية دقيق لو لقيناها بتلزق اوي بس منزودش دقيق زيادة عن اللزوم عشان العجينة متنشفش منا














**نغلف العجين ونتركه ليخمر












**نرش دقيق كتيييير ونفرد العجينة بسمك 1.5-2 سم ونقطع الدونات

















**نجهز صينية كبيرة عليها ورق زبدة ونرش عليه دقيق كتييير عشان العجين ميلزقش في الصينية ونرص فيها الدونات













**نسيبه يخمر نص ساعة في مكان دافئ






























**نجهز زيت القلي ويكون غزير وسخن

















**نجيب مقصوصة او حاجة عريضة نرفع بيها الدونات بالراحة ونحاول ننفض الدقيق كويس














مش بياخد وقت خالص عالنار اول ماياخد لون ذهبي نقلبه عالوش التاني وبرضو اول ماياخد لون ذهبي نطلعه من الزيت














**نرفع الدونات علي مناديل مطبخ عشان تمتص الزيت كويس

































البطاطس هى سر الهشاشة والخفة



















**نسيبه يبرد و نجهز تغطية الدونات :





2 كوب سكر بودرة +2 ملعقة زبدة+ شوية لبن صغيرين نضيف منه شوية شوية لحد مانوصل لقوام سميك نوعا ما


**نغطس الدونات في التوبينج





















انا سبت شوية بلونهم الابيض وشوية غطستهم فى شيكولاتة خام مذابة مع ملعقتين زيت للمعة







































واتبقى شوكولاتة خام غطست فيها فراولة بلدى ودوائر الدونات اللى طلعت من الثقوب




























**أخدت شوية من خليط السكر وشوية نوتيللا بالسرنجة وحقنت بيه دونات مدورة مش مخرومة من النص (نعمل ثقب صغير في الجنب ونفرغه بالاصبع وندخل فيه السرنجة)












وبالهنا والشفا


























=====================================

cute dody

انثى
تاريخ التسجيل : 18/05/2012
المزاج المزاج : منتظرة الفرج

رد: دونات هش من مطبخى

مُساهمة من طرف cute dody في الثلاثاء مايو 22, 2012 9:45 am

شكرا ليكى

asmaabhr
المدير العام

المدير العام

انثى
تاريخ التسجيل : 25/07/2010
الموقع : مصر السويس
المزاج المزاج : happy

رد: دونات هش من مطبخى

مُساهمة من طرف asmaabhr في الجمعة أغسطس 03, 2012 1:30 pm

عفوا


جزاك الله خيرا على الرد


=====================================

    الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة ديسمبر 09, 2016 8:27 am