فن الطهى مع شيف عادل

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
فن الطهى مع شيف عادل

Share |

المواضيع الأخيرة

» المكتبة الرقمية
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:25 am من طرف bf321

» جامعة المدينة العالمية ورسالنها السامية
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:23 am من طرف bf321

» جامعة المدينة العالمية
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:22 am من طرف bf321

» كلية العلوم الإسلامية
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:19 am من طرف bf321

» كلية العلوم المالية والإدارية
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:17 am من طرف bf321

» مجمع مجلةجامعةالمدينةالعالميةالمحكمة
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:14 am من طرف bf321

» مركز اللغات
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:10 am من طرف bf321

» معهد تعليم اللغة العربية لغير الناطقين بها
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالثلاثاء يناير 19, 2016 4:09 am من طرف bf321

» موسوعة البهارات والتوابل للمطبخ واستعمالاتها بالصور
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالأحد فبراير 01, 2015 3:30 pm من طرف zoubir1

» تزيين الكيك موضع شامل بالصور
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالأحد فبراير 01, 2015 2:32 pm من طرف zoubir1

» عجينة اللوز وطرق استخدمها
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالأحد فبراير 01, 2015 2:16 pm من طرف zoubir1

» طريقة عمل آيس كريم المانجو
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالخميس ديسمبر 04, 2014 4:28 am من طرف zoubir1

» طريقة عمل آيس كريم الشيكولاته
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالخميس ديسمبر 04, 2014 4:26 am من طرف zoubir1

» كتاب حلويات تقليدية من بنينة
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالخميس ديسمبر 04, 2014 4:18 am من طرف zoubir1

» سلسلة الوصفات المصورة 9 (الكيك والطارطات)
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالأربعاء نوفمبر 26, 2014 3:06 pm من طرف ash123

» كتاب تعليم الطبخ مع شيف رمزى دجاج
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالثلاثاء نوفمبر 25, 2014 2:19 am من طرف ahm819

» الجكوت...اكلة نوبية أصيلة
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالأحد نوفمبر 09, 2014 8:23 am من طرف misssh

» كتاب الشيف حسن
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالخميس أكتوبر 30, 2014 7:02 am من طرف doly83

» كتاب اطباق النخبة اكثر من رائع
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالإثنين أكتوبر 27, 2014 12:45 pm من طرف SCHOOL1419

» مجلة فتافيت عدد رمضان2011
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالسبت أكتوبر 11, 2014 11:56 pm من طرف asmaa.hassan1

» كتاب مطبخ رمضان، الأعياد والمناسبات - رشيدة امهاوش كامل
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالثلاثاء يوليو 15, 2014 3:10 pm من طرف jiji1234

» مجلة المطبخ لمنال العالم العدد الأول
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالسبت يونيو 07, 2014 6:07 am من طرف جيهانى سعد

» حصريا كتاب أطباق شهية لك ولأسرتك ماجدة رشيد
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالسبت مايو 10, 2014 6:08 am من طرف ABDOAIR

» صينية المسقعة الذيييييذة
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالأربعاء مايو 07, 2014 6:42 am من طرف werasd

» أجنحة الدجاج المقرمشة
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالجمعة مايو 02, 2014 8:03 am من طرف werasd

» انا اخترت سلطة السيزر
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالجمعة مايو 02, 2014 8:00 am من طرف werasd

» طريقة التشيلي تشيز صوص
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالجمعة مايو 02, 2014 7:29 am من طرف werasd

» الذ فطير مشلتت بالتفصيل ومعاه سر خطيييييييير وبالصور الكتيييييييير
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالإثنين مارس 31, 2014 10:47 am من طرف وردة سبتمبر

» موسوعة شاملة لصنع البسبوسه
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالإثنين مارس 31, 2014 2:59 am من طرف وردة سبتمبر

» كتاب وصفات جدتي (المطبخ الكندي التقليدي )
ملف لحلويات الشيف حسن Emptyالأحد فبراير 16, 2014 3:26 pm من طرف waled kamal ali

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى

اشترك ليصلك كل جديد

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

تولبار المنتدى

ملف لحلويات الشيف حسن Labels=0

صحف

New Page 1

القدس

الأيام

الاقتصاديه

اليوم

 الشرق الاوسط

cnn

bbc

اخبار الخليج

العربيه

البيان

الجزيرة

المدينة

الرياض

الوطن

عكاظ

الوطن

الرايه

سيدتي

 

عداد الزوار


    ملف لحلويات الشيف حسن

    chefadel55
    chefadel55
    المدير العام

    المدير العام


    ذكر
    تاريخ التسجيل : 23/10/2009
    الموقع : فن الطهى
    المزاج المزاج : نحمد الله

    ملف لحلويات الشيف حسن Empty ملف لحلويات الشيف حسن

    مُساهمة من طرف chefadel55 الأربعاء فبراير 10, 2010 3:54 pm

    ملف لحلويات الشيف حسن 6867867















    ملف لحلويات الشيف حسن 2855_96249025759_55770850759_2443727_2452177_n







    واحد من مبدعى وفنانى الطبخ فى مصر

    مللك الحلويات

    ونجم من نجوم برنامج من كل بلد اكلة


    chefadel55
    chefadel55
    المدير العام

    المدير العام


    ذكر
    تاريخ التسجيل : 23/10/2009
    الموقع : فن الطهى
    المزاج المزاج : نحمد الله

    ملف لحلويات الشيف حسن Empty رد: ملف لحلويات الشيف حسن

    مُساهمة من طرف chefadel55 الأربعاء فبراير 10, 2010 3:55 pm

    ملف لحلويات الشيف حسن 2855_96262380759_55770850759_2444039_6356485_n



    سرة الست



    1/2 ك ماء – 150 ج سمن – 5 ج ملح – 6 بيضات – 500 ج دقيق – زيت دافىء – سيرب خفيف
    الطريقة
    نضع فى حلة الماء والملح والسمنة على النار لحد ماتغلى ثم انزل عليهم بالدقيق واقلب اقلب لحد ما العجينة تستوى وتسيب الحلة
    ثم اضعها فى الخلاط لفتين تبرد شوية ثم اضع بيضة بيضة بالراحه لحد ما يمتزجوا وتتكون عجينة ناعمة
    اعمل
    العجينة كور قد الليمونة واضع صباعى فى الدقيق واعمل خرم فى نص الدائرة ثم
    احمرها فى زيت غزير دافىء فقط وبعد ماتطلع اضع عليها السيرب او ارش عليها
    سكر بودرة



    ××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××



    ملف لحلويات الشيف حسن 2855_96263020759_55770850759_2444047_5346017_n



    كنافه عثمانلى بالمانجو



    1/2 ك كنافه شعر – كوب سكر بودرة – كوب سمنة سايحه
    200 ج ميكس كريم – 100 ج مانجو فرش – 50 ج عسل
    الطريقة
    نفرك
    الكنافة كويس قوى بالسكر والسمنة ثم نضعها فى 2 صينية رفيعه مقاس بعض ثم
    نضغط عليها كويس قوى علشان تطلع لنا ديسك كنافة وندخلها الفرن لحد ماتستوى
    وتحمر بعد ماتطلع نسقيها بسيط قوى بالعسل ثم نضع وردات من الكريمة على
    الديسك الاول ثم نضع قطع المانجة ثم قليل من الكريمة ونضع عليهم الديسك
    التانى ونضغط سنة بايدنا ثم نجمل بوردات من الكريمة
    chefadel55
    chefadel55
    المدير العام

    المدير العام


    ذكر
    تاريخ التسجيل : 23/10/2009
    الموقع : فن الطهى
    المزاج المزاج : نحمد الله

    ملف لحلويات الشيف حسن Empty رد: ملف لحلويات الشيف حسن

    مُساهمة من طرف chefadel55 الأربعاء فبراير 10, 2010 3:56 pm

    الغريبة



    250 ج ذبدة – 100 ج سكر بودرة – 1/2 ابيض بيض – 500 ج دقيق – فستق للتزيين
    الطريقة
    نضع
    فى الخلاط الذبدة والسكر ونخلطهم كويس ثم اضع الابيض بيض واخلطهم ثم اضع
    الدقيق يادوب لفتين بس حتكون زى المرملة اعملها كور واضع واحدة فى نص كل
    واحدة وادخلها فرن 150 لمدة 12 د
    ملحوظة
    الغريبة مبيتغيرش لونها الابيض بعد السوى



    ××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××



    ملف لحلويات الشيف حسن 2855_96263895759_55770850759_2444071_438521_n



    المشــــــبك








    200 ج دقيق – 200 ج ماء دافىء – 100 ج كورن فلور – 10 ج خميرة – زيت ساخن غزير – سيرب تقيل
    الطريقة
    نذوب الخميرة فى شوية ماء
    نضع
    الدقيق والنشا والخميرة المزابة فى طبق ونضربهم مع بعض كويس لحد ماتتكون
    عجينة ولا ماسكة ولا سايلة ونتركها تخمر فى مكان دافىء لمدة ساعتين
    نضع
    العجينة فى كيس وبلبله رفيعه وسادة وننزل فى الزيت على هيئة دائر مايدور
    لحد ماتستوى ونلاقيها بترتفع لفوق وتنشف ويبقى لونها زهبى ثم نضعها فى
    السيرب
    chefadel55
    chefadel55
    المدير العام

    المدير العام


    ذكر
    تاريخ التسجيل : 23/10/2009
    الموقع : فن الطهى
    المزاج المزاج : نحمد الله

    ملف لحلويات الشيف حسن Empty رد: ملف لحلويات الشيف حسن

    مُساهمة من طرف chefadel55 الأربعاء فبراير 10, 2010 3:57 pm

    بواسطة غادة ابوشنب » يونيو 8, 09, 21:02














    ملف لحلويات الشيف حسن 2855_96264315759_55770850759_2444082_8349055_n



    خبز الراى (لوف)





    نصف كيلو دقيق ابيض - نصف كيلو دقيق بنى (راى) -0 1جم خميرة - 15 محسن خبز - 550 ماء بارد .
    الطريقة
    نضع
    الدقيق البنى والابيض والخميرة والمحسن ونخلطهم شويه ثم ننزل عليهم بالماء
    حسب حاجه العجينه وتترك لترتاح 10 دقائق ثم نشكلها على هيئة بيضاويه (حجم
    القطعة 750 جم) وونعمل خط بالسكين الحاد فى الوسط فى وسط الرغيف ووتترك
    لتخمر ثم تخبز على درجه حرارة 190 لمدة 45 دقيقة .



    ××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××



    ملف لحلويات الشيف حسن 2855_96264750759_55770850759_2444091_4236070_n



    خبز الفوكاشيا (خبز ايطالى)








    كيلو
    دقيق - 15 جم سكر - 100 جم زيت زيتون - 20 جم ملح - 30 جم خميرة - 30 جم
    زعتر (اوريجانو) - طماطم مجففه - بصل - جبنه - زيتون اسود أو اخضر .


    الطريقة :-
    نضع
    الدقيق والسكر والزيت والخميرة والملح ونصف الزعتر والماء والبصل والجبنه
    والزيتون ان وجد على سرعه اولى ثم على سرعه ثانيه وتعجن لحد ما تنفصل عن
    جدار الوعاء ثم تترك لترتاح 10 دقائق ثم نشكلها اما شكل دائرة فى صينيه
    مدهونة زيت زيتون او مثلثات او مربعات ونرش على وجهها زيت زيتون ونضه قليل
    من الزعتر المتبقى ثم الطماطم المجففه وتترك لتخمر ثم تخبز على درجة حرارة
    190 لمدة 25 دقيقة .

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد أبريل 28, 2024 6:54 am