فن الطهى مع شيف عادل

Share |

المواضيع الأخيرة

» المكتبة الرقمية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:25 am من طرف bf321

» جامعة المدينة العالمية ورسالنها السامية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:23 am من طرف bf321

» جامعة المدينة العالمية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:22 am من طرف bf321

» كلية العلوم الإسلامية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:19 am من طرف bf321

» كلية العلوم المالية والإدارية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:17 am من طرف bf321

» مجمع مجلةجامعةالمدينةالعالميةالمحكمة
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:14 am من طرف bf321

» مركز اللغات
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:10 am من طرف bf321

» معهد تعليم اللغة العربية لغير الناطقين بها
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:09 am من طرف bf321

» موسوعة البهارات والتوابل للمطبخ واستعمالاتها بالصور
الأحد فبراير 01, 2015 3:30 pm من طرف zoubir1

» تزيين الكيك موضع شامل بالصور
الأحد فبراير 01, 2015 2:32 pm من طرف zoubir1

» عجينة اللوز وطرق استخدمها
الأحد فبراير 01, 2015 2:16 pm من طرف zoubir1

» طريقة عمل آيس كريم المانجو
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:28 am من طرف zoubir1

» طريقة عمل آيس كريم الشيكولاته
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:26 am من طرف zoubir1

» كتاب حلويات تقليدية من بنينة
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:18 am من طرف zoubir1

» سلسلة الوصفات المصورة 9 (الكيك والطارطات)
الأربعاء نوفمبر 26, 2014 3:06 pm من طرف ash123

» كتاب تعليم الطبخ مع شيف رمزى دجاج
الثلاثاء نوفمبر 25, 2014 2:19 am من طرف ahm819

» الجكوت...اكلة نوبية أصيلة
الأحد نوفمبر 09, 2014 8:23 am من طرف misssh

» كتاب الشيف حسن
الخميس أكتوبر 30, 2014 7:02 am من طرف doly83

» كتاب اطباق النخبة اكثر من رائع
الإثنين أكتوبر 27, 2014 12:45 pm من طرف SCHOOL1419

» مجلة فتافيت عدد رمضان2011
السبت أكتوبر 11, 2014 11:56 pm من طرف asmaa.hassan1

» كتاب مطبخ رمضان، الأعياد والمناسبات - رشيدة امهاوش كامل
الثلاثاء يوليو 15, 2014 3:10 pm من طرف jiji1234

» مجلة المطبخ لمنال العالم العدد الأول
السبت يونيو 07, 2014 6:07 am من طرف جيهانى سعد

» حصريا كتاب أطباق شهية لك ولأسرتك ماجدة رشيد
السبت مايو 10, 2014 6:08 am من طرف ABDOAIR

» صينية المسقعة الذيييييذة
الأربعاء مايو 07, 2014 6:42 am من طرف werasd

» أجنحة الدجاج المقرمشة
الجمعة مايو 02, 2014 8:03 am من طرف werasd

» انا اخترت سلطة السيزر
الجمعة مايو 02, 2014 8:00 am من طرف werasd

» طريقة التشيلي تشيز صوص
الجمعة مايو 02, 2014 7:29 am من طرف werasd

» الذ فطير مشلتت بالتفصيل ومعاه سر خطيييييييير وبالصور الكتيييييييير
الإثنين مارس 31, 2014 10:47 am من طرف وردة سبتمبر

» موسوعة شاملة لصنع البسبوسه
الإثنين مارس 31, 2014 2:59 am من طرف وردة سبتمبر

» كتاب وصفات جدتي (المطبخ الكندي التقليدي )
الأحد فبراير 16, 2014 3:26 pm من طرف waled kamal ali

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى

اشترك ليصلك كل جديد

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

تولبار المنتدى

صحف

New Page 1

القدس

الأيام

الاقتصاديه

اليوم

 الشرق الاوسط

cnn

bbc

اخبار الخليج

العربيه

البيان

الجزيرة

المدينة

الرياض

الوطن

عكاظ

الوطن

الرايه

سيدتي

 

عداد الزوار


بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى)

شاطر

asmaabhr
المدير العام

المدير العام

انثى
تاريخ التسجيل : 25/07/2010
الموقع : مصر السويس
المزاج المزاج : happy

بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى)

مُساهمة من طرف asmaabhr في الأحد أغسطس 26, 2012 11:40 am




بسم الله الرحمن الرحيم




السلام عليكم ورحمة الله وبركاته




ما شاء الله لا قوة الا بالله
















البتى فور







المقادير بالترتيب:




750 جرام زبدة (3 كوب تقريبا)



7 صفار بيض


فانيليا


2 كوب سكر بودرة


6 كوب دقيق


2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر






الطريقة:



**يخفق السكر مع الزبدة على درجه 3 بالمضرب الكهربائى حتى يصبح هش










**نضيف صفار البيض والفانيليا ونكمل خفق الى ان يصبح هش











**ننخل الدقيق والبيكنج بودر ويضاف الى الخليط السابق ونكمل التقليب باليد حتى تتكون لدينا عجينه لينه جدا ولا داعى لزيادة الدقيق حتى يكون البتيفور ناعم وهش






**يشكل اما بكيس الحلوانى او بالقمع او بماكينه تشكيل البتيفور






**يخبز على درجه 175 م لمدة 15 دقيقه


**بعد ان يبرد يحشى بالمربى او بالشيكولاته ويجمل بالفارماسيل او بالمكسرات المفرومه او جوز الهند













المقدار كبير جدا انا عملت نصفه





الكحك








المقادير:






1 كيلو دقيق




نصف كيلو سمن نوع فاخر (ممكن زبدة) (مقدار السمن ده للكحك المظبوط الوسط اللى يحبه ناعم خاااالص يزود سمن واللى يحبه ناشف يقلل السمن)




2 ملعقة صغيرة خميرة



0.5 ملعقة صغيرة سكر




1ملعقة كبيرة سمسم (محمص نصف تحميص) وممكن غير محمص




ذرة ملح





1 كوب ماء دافىء للعجن (فقط) (وممكن حليب او زبادى)




1 ملعقه كبيرة روح الكحك او روح الورد (وممكن الاستغناء عنها)





مكسرات حسب الرغبة





الطريقة:




**ننخل الدقيق مرتين ومعه ذرة الملح










**نضعه فى وعاء (ويفضل ان يكون بايركس)




**نعمل حفرة فى وسط الدقيق ونضع فيها السمسم




**نضع السمن فى وعاء نظيف على النار ونقدحها (انا بقيت اسيحها بدون قدح وحسيت ان كده افضل واخف)


**نصب السمن فى الحفرة وسط الدقيق ونبدا نقلب عليها الدقيق من كل جانب بملعقه خشبيه (حتى لا تسود العجينه ) حتى يختلط الدقيق بالسمن ويتشربه جيدا


احنا حطينا السمسم نصف تحميص لانه هيكمل تحميص لما نصب عليه السمن المقدوح



**نترك الخليط يبرد تماما (ودى خطوة مهمه جدا لانجاح الكحك)




**نذوب الخميرة فى 0.25 كوب ماء مع 0.5 ملعقة السكر ونتركها تخمر الى ان يتضاعف حجمها




**بعد ما العجينه تبرد تماما (انا بانقلها فى طبق بلاستيك) نبدأ فى خطوة مهمه جدا للحصول على القوام المطلوب للكحك وهى (التبسيس او البس) يعنى دعك العجينة على اليد



نأخذ جزء جزء من العجينة ندعكه على باطن الكف ونكرر العملية فى العجينة كلها عدة مرات وخليكى صبورة



الخطوة دى مهمه جدا فى زيادة تشرب وتداخل السمن داخل الدقيق ومهمة كمان ليكون قوام الكعك مضبوط




**نضيف الخميرة وروح الكحك او الورد و3/4 كمية الماء ونقلب

مش زى ما بنعجن المعجنات

نأخذ من أطراف العجينة ونقلبه على الداخل ونضغط بكف اليد وهى مكورة (تكورى كف يدك ) وهكذا من كل جوانب العجينة




هنلاقى العجينة بدأت تتلم معانا وتتجانس ولونها يبقى فاتح وناعمة




**نضيف الماء قليلا قليلا ونكمل عجن حتى تتكون عجينة ناعمة لا تلتصق باليد او الاناء ومتجانسة القوام ولونها فاتح (لا تزودى ابدا عن كوب واحد من الماء الدافىء والا الكحك هيطلع نااااااشف زى القرص)



**نغطى العجينة ونتركها تخمر ساعة





الحشو:


فيه 3 حشوات:






الملبن:




ملبن + 2 ملعقة كبيرة زبدة + سمسم محمص + 1/2 ملعقة صغيرة روح الورد او فصين مستكة مطحونين مع 1/4 ملعقة سكر (حسب النكهه المفضله عندك)

يعجن الملبن بالمكونات السابقة ويشكل على شكل كرات صغيرة





العجمية:




ملعقة كبيرة دقيق -ملعقة كبيرة سمن -كوب عسل نحل - ملعقة كبيرة سمسم -ماء ورد او مستكة مطحونة للنكهة( حسب الذوق)



نسخن السمن على النار ونقلب فيها الدقيق بحيث لا يتغير لونه (زى ما بنعمل للبشاميل) ونضع معه السمسم يتحمص بدون ماياخد لون



نضيف العسل ونبدا نقلب على النار حتى لا يكون تكتلات




نقلب الى ان يتقل قوامه قليلا على النار



ننزله من على النار ونضيف روح الورد او المستكة المطحونة



يشكل كرات صغيرة





العجوة:




تفصص العجوة وتفرم ويضاف لها 2 ملعقة كبيرة زبدة + 1/2 ملعقة صغيرة قرفة + سمسم محمص

تعجن مع بعضها









تشكل كرات صغيرة






**بعد ماخمرت العجينة ناخد منها قطعة وننعمها باليد ونفردها على الكف ونضع فيها الحشو والمكسرات ونقفل العجينة






**نكور القطعة بين الكفين مرة اخرى ونحرص ان يكون قفل العجينة لأسفل






**ننقش الكحك بالمنقاش او القوالب








**نضعه فى صوانى الخبز على مسافات متباعدة ونتركه يخمر 1/2 ساعة حسب حرارة الجو









**يخبز فى فرن 200 م لمدة 25 دقيقة او اكثر على حسب الحجم حتى ينضج









**نتركه يبرد تماما

**عند التقديم يرش عليه سكر بودرة









ملحوظة هاااااااااااااااااااااااااامة جدا:



يرش السكر عند التقديم

لانى كنت دايما باعمل كده
وواحدة اخت الله يسامحها قالت لى انها بترش الكمية كلها وتخزنها ومش بيحصل شيئ
فقلت اجرب على ضمانتها فالسكر رطب وبقى منظر الكحك غير لطيف بالمرة

لاحظوا صور الكحك اول ما رشيت عليه السكر ورصيته فى العلب للتخزين





ولاحظوا اما فضل يومين بس ورصيته للتقديم

شكله عااااااااااااااااااااار اهئ اهئ اهئ

انا باغلف علب التخزين بفويل او بلاستيك فيلم للحفاظ على المخبوزات من الرطوبة لان الرطوبة عندنا عاااااااااااااااااااالية جدا جدا



=====================================

asmaabhr
المدير العام

المدير العام

انثى
تاريخ التسجيل : 25/07/2010
الموقع : مصر السويس
المزاج المزاج : happy

رد: بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى)

مُساهمة من طرف asmaabhr في الأحد أغسطس 26, 2012 11:41 am


البسكويت



















المقادير :



1 كيلو دقيق


1كوب سكر


1كوب زبدة








1كوب حليب دافئ


0.5 ملعقة صغيرة نشادر


ملعقة كبيرة بيكنج بودر


فانيليا


4 او 5 بيضات


رشة ملح


رشة قرفة (اختياري)



الطريقة:



**يوضع السكر والزبدة ويخفق جيدا ثم تضاف الفانيليا والبيض والقرفة












**يوضع النشادر فى اللبن الدافى ويحرك حتى يتفاعل ويصب فى الخليط السابق






**يضاف الملح والبيكنج بودر الى الدقيق ويضاف الى الخليط السابق تدريجيا ويقلب حتى تتكون عجينة ملساء سهلة التشكيل











**تدهن الصينية جيدا اولا


**يقطع العجين بواسطة قمع مخصص يربط على المفرمة اليدوية او الكهربائية
















**يخبز البسكويت فى نار متوسطة حتى يصبح لونه ذهبيا









المنين او القراقيش













المقادير:



1 كيلو دقيق (نوع فاخر ضروري)


نصف كيلو سمن


1 ملعقة كبيرة خميرة



1 ملعقة كبيرة سكر


2 ملعقة كبيرة سمسم


1 ملعقة صغيرة ملح


زجاجة صغيرة روح الموز


حليب دافئ للعجن






الطريقة:



**نخلط الدقيق والملح ثم نعمل حفرة فى الوسط ونضيف السمسم



**نقدح السمن حتى يسخن تماما


**اثناء هذة الفترة نذوب الخميرة مع السكر في قليل من الحليب ونتركها تتفاعل


**بعد مانقدح السمن نضعه على الدقيق فى الحفرة علي السمسم عشان يتحمص بحرص شديد لان السمن ساخن ونقلبها مع الدقيق بملعقة خشب لانه ساخن


**نتركه حتى يبرد تماما ثم نفركه باليد جيدا جدا حتى يختلط الدقيق مع السمن




**نضيف الحليب تدريجيا ونعجن وكلما احتاج حليب نضيف


**نضع خليط الخميرة ونعجن


**نضع روح الموز ما تخافوش طعمه مش بيبان قوي ونعجن تاني ثم نتركها فى مكان دافئ حتي تختمر


**نأخذ قطعة من العجين ونلفها علي شكل اسطوانة ثم نبططها ثم تقطع سمبوكسات


**ترص في صينية غير مدهونة


**وحشيت شوية بالتمر وطلع احلي من اي معمول بدون مبالغة










** تخبز علي درجة حرارة متوسطة عشان يستوي براحته ويطلع هش وخفيف














وكل عام والأمة الاسلامية كلها بخير وأمن وأمان



والحمد لله الذى أطعمنا وسقانا وكفانا وأوانا






=====================================

مرفت القاضى

انثى
تاريخ التسجيل : 13/06/2010
المزاج المزاج : الحمد لله كويس

رد: بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى)

مُساهمة من طرف مرفت القاضى في السبت سبتمبر 22, 2012 8:32 am

ما شاء الله الحلويات جميلة جدا اشكركم

chirazad.saa

انثى
تاريخ التسجيل : 14/11/2012
المزاج المزاج : جد جيد

رد: بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى)

مُساهمة من طرف chirazad.saa في الأربعاء نوفمبر 14, 2012 5:03 am

شكرا chef انا ممتنة كثيرا

asmaabhr
المدير العام

المدير العام

انثى
تاريخ التسجيل : 25/07/2010
الموقع : مصر السويس
المزاج المزاج : happy

رد: بتى فور..كحك..بسكوت..منين (بالصور من مطبخى)

مُساهمة من طرف asmaabhr في الجمعة نوفمبر 16, 2012 6:36 am

عفوا

جزاك الله خيرا على الرد


=====================================

    الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة ديسمبر 09, 2016 8:26 am