فن الطهى مع شيف عادل

Share |

المواضيع الأخيرة

» المكتبة الرقمية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:25 am من طرف bf321

» جامعة المدينة العالمية ورسالنها السامية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:23 am من طرف bf321

» جامعة المدينة العالمية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:22 am من طرف bf321

» كلية العلوم الإسلامية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:19 am من طرف bf321

» كلية العلوم المالية والإدارية
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:17 am من طرف bf321

» مجمع مجلةجامعةالمدينةالعالميةالمحكمة
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:14 am من طرف bf321

» مركز اللغات
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:10 am من طرف bf321

» معهد تعليم اللغة العربية لغير الناطقين بها
الثلاثاء يناير 19, 2016 4:09 am من طرف bf321

» موسوعة البهارات والتوابل للمطبخ واستعمالاتها بالصور
الأحد فبراير 01, 2015 3:30 pm من طرف zoubir1

» تزيين الكيك موضع شامل بالصور
الأحد فبراير 01, 2015 2:32 pm من طرف zoubir1

» عجينة اللوز وطرق استخدمها
الأحد فبراير 01, 2015 2:16 pm من طرف zoubir1

» طريقة عمل آيس كريم المانجو
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:28 am من طرف zoubir1

» طريقة عمل آيس كريم الشيكولاته
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:26 am من طرف zoubir1

» كتاب حلويات تقليدية من بنينة
الخميس ديسمبر 04, 2014 4:18 am من طرف zoubir1

» سلسلة الوصفات المصورة 9 (الكيك والطارطات)
الأربعاء نوفمبر 26, 2014 3:06 pm من طرف ash123

» كتاب تعليم الطبخ مع شيف رمزى دجاج
الثلاثاء نوفمبر 25, 2014 2:19 am من طرف ahm819

» الجكوت...اكلة نوبية أصيلة
الأحد نوفمبر 09, 2014 8:23 am من طرف misssh

» كتاب الشيف حسن
الخميس أكتوبر 30, 2014 7:02 am من طرف doly83

» كتاب اطباق النخبة اكثر من رائع
الإثنين أكتوبر 27, 2014 12:45 pm من طرف SCHOOL1419

» مجلة فتافيت عدد رمضان2011
السبت أكتوبر 11, 2014 11:56 pm من طرف asmaa.hassan1

» كتاب مطبخ رمضان، الأعياد والمناسبات - رشيدة امهاوش كامل
الثلاثاء يوليو 15, 2014 3:10 pm من طرف jiji1234

» مجلة المطبخ لمنال العالم العدد الأول
السبت يونيو 07, 2014 6:07 am من طرف جيهانى سعد

» حصريا كتاب أطباق شهية لك ولأسرتك ماجدة رشيد
السبت مايو 10, 2014 6:08 am من طرف ABDOAIR

» صينية المسقعة الذيييييذة
الأربعاء مايو 07, 2014 6:42 am من طرف werasd

» أجنحة الدجاج المقرمشة
الجمعة مايو 02, 2014 8:03 am من طرف werasd

» انا اخترت سلطة السيزر
الجمعة مايو 02, 2014 8:00 am من طرف werasd

» طريقة التشيلي تشيز صوص
الجمعة مايو 02, 2014 7:29 am من طرف werasd

» الذ فطير مشلتت بالتفصيل ومعاه سر خطيييييييير وبالصور الكتيييييييير
الإثنين مارس 31, 2014 10:47 am من طرف وردة سبتمبر

» موسوعة شاملة لصنع البسبوسه
الإثنين مارس 31, 2014 2:59 am من طرف وردة سبتمبر

» كتاب وصفات جدتي (المطبخ الكندي التقليدي )
الأحد فبراير 16, 2014 3:26 pm من طرف waled kamal ali

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى

اشترك ليصلك كل جديد

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

تولبار المنتدى

صحف

New Page 1

القدس

الأيام

الاقتصاديه

اليوم

 الشرق الاوسط

cnn

bbc

اخبار الخليج

العربيه

البيان

الجزيرة

المدينة

الرياض

الوطن

عكاظ

الوطن

الرايه

سيدتي

 

عداد الزوار


بتى فور روعة على ضمانتى

شاطر

asmaabhr
المدير العام

المدير العام

انثى
تاريخ التسجيل : 25/07/2010
الموقع : مصر السويس
المزاج المزاج : happy

بتى فور روعة على ضمانتى

مُساهمة من طرف asmaabhr في الجمعة سبتمبر 24, 2010 3:15 pm





أنا عارفة هاتقولوا هو فيه بعد العيد بتى فور؟؟

بس أنا بأحب البتى فور وباعمله في كل الأوقات وكمان مشغوليات العيد ماقدرتش منها أنى انزل الموضوع ولونه على الجهاز عندي من قبل العيد بيومين

هاكتب المقادير والطريقة وبعدين الصورعشان أريح دماغى

كسل بقى بعيد عنكم



المقادير:

750 جرام زبدة (تقريبا كيلو الاربع) ولو عايزاه مش ناعم أوى أوى يبقى كفاية نص كيلو

7 صفار بيض

فانيليا

2 كوب سكر بودرة

6 كوب دقيق (تقريبا واحد كيلو)

ذرة ملح

2 ملعقة صغيرة بيكنج باودر



الطريقة:

**يخفق السكر مع الزبدة اللينة (في درجة حرارة الغرفة مش من الثلاجة مباشرة) جيدا حتى يصبح هش وكريمي

**يضاف صفار البيض والفانيليا ويخفق حتى يصبح هش

**يخلط الدقيق والبيكنج باودر والملح وينخل ويضاف تدريجيا مع التقليب (وليس العجن) حتى تصبح عجينة لينة جدا (إذا كنتى هتستخدمى ماكينة البتى فور أو كيس الحلواني) أو عجينة متماسكة قليلا (إذا كنتى هتقطعى بالقطاعات)

**تشكل بالقمع أو الماكينة (أنا شكلت كمية بالماكينة وكمية بالقطاعات وعملت بيها أشكال) وترص في صواني مدهونة دهن خفيف

**تخبز في فرن 175م لمدة 25 دقيقة حتى تصفر (لا نتركها تحمر) وتترك لتبرد تماما

**تلصق كل اثنتين بمربى أو شوكولاتة سايحة وتجمل بالفارماسيل أو المكسرات المجروشة أو جوز الهند المبشور (أنا أفضل تركها سادة)

ملحوظة:

المقدار كبير جدا أنا عملت نصف المقدار فقط طلع معايا 6 صواني

























بالف هنا وشفا


=====================================

asmaabhr
المدير العام

المدير العام

انثى
تاريخ التسجيل : 25/07/2010
الموقع : مصر السويس
المزاج المزاج : happy

رد: بتى فور روعة على ضمانتى

مُساهمة من طرف asmaabhr في الجمعة سبتمبر 24, 2010 3:17 pm

هاتجنن ياربى
صور الخطوات ماظهرتش والصور الاخيرة بس اللى ظهرت
فى بتاع اربع صور فى الاول ماظهروش


=====================================

وردة سبتمبر
chef vip
chef vip

تاريخ التسجيل : 01/03/2010

رد: بتى فور روعة على ضمانتى

مُساهمة من طرف وردة سبتمبر في الأحد سبتمبر 26, 2010 5:06 am

تسلم الايادى هجربه وادوقك لانى انا كمان معملتش حاجة فى العيد

asmaabhr
المدير العام

المدير العام

انثى
تاريخ التسجيل : 25/07/2010
الموقع : مصر السويس
المزاج المزاج : happy

رد: بتى فور روعة على ضمانتى

مُساهمة من طرف asmaabhr في الأحد سبتمبر 26, 2010 11:45 am

[quote]تسلم الايادى هجربه وادوقك لانى انا كمان معملتش حاجة فى العيد






الله يسلمك
مشكورة على الرد


=====================================

    الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة ديسمبر 09, 2016 8:29 am